Στην εκτόξευση ακόμη ενός βαλλιστικού πυραύλου προχώρησε η Βόρεια Κορέα, με κατεύθυνση την Ανατολική Θάλασσα, μετέδωσε το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap επικαλούμενο τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας.

Λίγα λεπτά νωρίτερα, η ακτοφυλακή της Ιαπωνίας έκανε λόγο για εκτόξευση ενός «βλήματος» που πιστεύεται ότι είναι βορειοκορεατικός βαλλιστικός πύραυλος.

Σύμφωνα με τη δημόσια τηλεόραση ΝΗΚ, ο πύραυλος έπεσε έξω από την ΑΟΖ της Ιαπωνίας.

Την περασμένη Τρίτη, οι κάτοικοι των βόρειων και βορειοανατολικών τομέων στην Ιαπωνία κλήθηκαν να σπεύσουν προς αναζήτηση καταφυγίου «σε κτίρια ή υπογείως», ενώ σταμάτησαν τα δρομολόγια των τρένων, εξαιτίας ακόμη μίας εκτόξευσης πυραύλου από το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Ο συντηρητικός πρόεδρος της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ διεμήνυσε ότι θα υπάρξει «αποφασιστική» αντίδραση στην εκτόξευση του πυραύλου που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία προτού πέσει στον Ειρηνικό Ωκεανό (στη φωτογραφία, επάνω, η πορεία του πυραύλου, από το 3.nhk.or.jp).

«Ανεύθυνες πυρηνικές προκλήσεις»

«Τέτοιες ανεύθυνες πυρηνικές προκλήσεις θα αντιμετωπιστούν με αποφασιστική αντίδραση από τον στρατό μας και τους συμμάχους μας, καθώς και από τη διεθνή κοινότητα», τόνισε ο κ. Γιουν, όπως μετέδωσε το νοτιοκορεατικό εθνικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα