Εκτόξευση πωλήσεων στην Κίνα κατέγραψε η Tesla τον Σεπτέμβριο, καθώς διέθεσε 83.135 οχήματα – τα οποία κατασκευάστηκαν επίσης στην Κίνα, καταρρίπτοντας το ρεκόρ μηνιαίων πωλήσεων στη χώρα, σύμφωνα με έκθεση που δημοσίευσε την Κυριακή η Ένωση Επιβατηγών Αυτοκινήτων Κίνας (CPCA).

Ο αριθμός αυτός σηματοδοτεί αύξηση 8% σε σχέση με τον Αύγουστο, σηματοδοτώντας ένα νέο ρεκόρ για το εργοστάσιο της Tesla στη Σαγκάη από την έναρξη λειτουργίας του, τον Δεκέμβριο του 2019.

Η εικόνα σε παγκόσμιο επίπεδο

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η Tesla ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι παρέδωσε 343.830 ηλεκτρικά οχήματα το τρίτο τρίμηνο, ένα ρεκόρ για την πολυτιμότερη αυτοκινητοβιομηχανία του κόσμου, αλλά χαμηλότερο από τα 359.162 που κατά μέσο όρο ανέμεναν οι αναλυτές, σύμφωνα με τη Refinitiv.

Η Tesla επιτάχυνε τις παραδόσεις της στην Κίνα μετά την αναστολή του μεγαλύτερου μέρους της παραγωγής στο εργοστάσιο της Σαγκάης τον Ιούλιο για να πραγματοποιηθούν παρεμβάσεις αναβάθμισής του, με στόχο η εβδομαδιαία παραγωγή του εργοστασίου να φτάσει σε περίπου 22.000 μονάδες σε σύγκριση με τα επίπεδα των περίπου 17.000 μονάδων τον Ιούνιο.

Το εργοστάσιο, το οποίο κατασκευάζει τα Model 3 και Model Y, είχε ανοίξει ξανά στις 19 Απριλίου μετά από λουκέτο λόγω COVID, αλλά επανήλθε σε πλήρη παραγωγή μόλις στα μέσα Ιουνίου.

Η παραγωγή επιταχύνθηκε παρά τους καύσωνες και τους περιορισμούς της COVID που έπληξαν τους προμηθευτές της στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.

Προηγείται η BYD

Η κινεζική BYD συνέχισε να ηγείται της εγχώριας αγοράς EV με 200.973 χονδρικές πωλήσεις τον Σεπτέμβριο, ένα άλμα σχεδόν 15% από τον Αύγουστο, καθώς η CPCA δήλωσε ότι οι υψηλότερες τιμές του πετρελαίου και οι κυβερνητικές επιδοτήσεις συνεχίζουν να ενθαρρύνουν περισσότερους καταναλωτές να επιλέξουν ηλεκτρικά οχήματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή