Η πρώτη εταιρεία στον κόσμο που θα έχει στον μεταφορικό στόλο της τα ηλεκτρικά φορτηγά Semi της Τesla θα είναι η PepsiCo, η οποία όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή, θα παραλάβει τα πρώτα οχήματα στην 1η Δεκεμβρίου του τρέχοντος έτους.

Η PepsiCo ανακοίνωσε ότι τα φορτηγά που θα παραλάβει θα χρησιμοποιηθούν στο εργοστάσιό της στο Frito-Lay στο Modesto της Καλιφόρνια και στο εργοστάσιο αναψυκτικών PepsiCo στο Σακραμέντο.

Στόχος του κολοσσού των αναψυκτικών είναι να μειώσει το κόστος καυσίμων και τις εκπομπές ρύπων που παράγει ως εταιρεία, και στο πλαίσιο αυτό παρήγγειλε 100 τέτοια φορτηγά το 2017.

Στόχος η μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων

Οι εταιρείες των ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να λάβουν μέτρα για να μειώσουν τις επιπτώσεις τους στο περιβάλλον. Οι μεταφορές αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου της PepsiCo, όπως δήλωσε ο CEO της, Ramon Laguarta. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο στόλος που ανήκει στην εταιρεία την περσινή χρονιά διάνυσε συνολικά 1,2 δισεκατομμύρια μίλια.

Ο CEO της Tesla, Iλον Μασκ, ανακοίνωσε την έναρξη της παραγωγής του φορτηγού Semi αργά την Πέμπτη μέσω του Twitter, λέγοντας ότι τα οχήματα έχουν αυτονομία 500 μιλίων (805 χλμ) και είναι «υπερδιασκεδαστικά στην οδήγηση».

Το αρχικό σενάριο του Μασκ έδινε ως έτος έναρξης της παραγωγής των ηλεκτρικών φορτηγών της Tesla το 2019, αλλά το χρονοδιάγραμμα αυτό έχει καθυστερήσει πολλά χρόνια λόγω ελλείψεων ανταλλακτικών.

Άλλες εταιρείες, όπως η United Parcel Service, η Walmart Canada, η J.B. Hunt Transport Services και εταιρεία διανομής τροφίμων Sysco Corp είχαν επίσης κάνει προπαραγγελίες για τα Semi φορτηγά της Tesla .

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Green