Θετικά σχολίασε το Κρεμλίνο τις αποφάσεις του  ΟΠΕΚ+ που βοήθησαν στην αντιμετώπιση αυτού που χαρακτήρισε ως, το χάος που έσπειραν οι ΗΠΑ στις παγκόσμιες ενεργειακές αγορές.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε χαρακτηριστικά ότι είναι μια «ισορροπημένη, επεξεργασμένη και προγραμματισμένη δουλειά των χωρών που λαμβάνουν μία υπεύθυνη θέση εντός του ΟΠΕΚ, και η οποία έρχεται σε αντίθεση με τις ενέργειες των ΗΠΑ».

Διαβάστε επίσης: Πετρέλαιο: Η σύγκρουση για τις τιμές δεν αφορά μόνο τη Ρωσία

«Αυτό, τουλάχιστον εξισορροπεί το χάος που προκαλούν οι Αμερικανοί», δήλωσε ο Πεσκόφ σύμφωνα με τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Η δυσαρέσκεια των ΗΠΑ

Την απογοήτευσή του για την απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει σημαντικά την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου, για να «σταθεροποιήσει τις τιμές», εξέφρασε για μία ακόμα φορά την  Πέμπτη ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, επαναλαμβάνοντας ότι πλέον οι Ηνωμένες Πολιτείες εξετάζουν όλες τις πιθανές εναλλακτικές για να ανακόψουν την άνοδο των τιμών.

Παρά την δυσαρέσκειά του ωστόσο, ο Μπάιντεν είπε ότι δεν μετάνιωσε για το καλοκαιρινό του ταξίδι στη Σαουδική Αραβία, το οποίο όπως είπε επικεντρώθηκε στη Μέση Ανατολή, κι όχι τόσο στα ενεργειακά θέματα.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια
Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον
Green |

Στάσσης: «Η ΔΕΗ θα οδηγήσει την ενεργειακή μετάβαση στη ΝΑ Ευρώπη» – Το μήνυμα από Ουάσιγκτον

Γνωρίζουμε πώς να αναπτύξουμε γρήγορα ΑΠΕ και ευέλικτη χωρητικότητα, πώς να επεκτείνουμε και να εκσυγχρονίσουμε τα δίκτυα ηλεκτρικής ενέργειας και πώς να ανταποκριθούμε στη ζήτηση των πελατών για προσιτές τιμές, είπε ο κ. Στάσσης