Σαφείς προειδοποιήσεις απέναντι σε όποιον περιμένει αλλαγή της επιθετικής πολιτικής της Federal Reserve,  εξαπολύει ο Μοχάμεντ Ελ-Εριάν, εξαπολύοντας για μία ακόμα φορά έντονη κριτική για την πολιτική που ακολουθεί η Ομοσπονδιακή Τράπεζα.

Ο επικεφαλής οικονομικός σύμβουλος της Allianz SE και ο πρόεδρος του Gramercy Funds, με δηλώσεις του CBS News, αναφέρει ότι η οικονομία των ΗΠΑ βρίσκεται σε «ένα ανώμαλο ταξίδι προς έναν καλύτερο προορισμό», αλλά υπάρχει διαρκής κίνδυνος η Ομοσπονδιακή Τράπεζα να οδηγήσει τη χώρα σε ύφεση .

Διαβάστε επίσης – Ελ Εριάν: Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να ανεβαίνει – H Fed έκανε λάθος στην πολιτική της

«Όχι μόνο πρέπει να ξεπεράσει τον πληθωρισμό, αλλά πρέπει να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της», είπε ο Ελ-Εριάν για την κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ σε συνέντευξή του την Κυριακή. «Λοιπόν, ναι, φοβάμαι ότι διακινδυνεύουμε μια πολύ υψηλή πιθανότητα μιας καταστροφικής ύφεσης».

Διαβάστε επίσης – Ελ-Εριάν: Μικρή η πιθανότητα «ομαλής προσγείωσης» για την οικονομία των ΗΠΑ

Κληθείς να σχολιάσει την απόφαση του ΟΠΕΚ+  για περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου, ο οικονομικός αναλυτής υπογράμμισε ότι αν «και η απόφαση του ΟΠΕΚ+ πληγώνει τις ΗΠΑ, δεν θα έπρεπε να έχει αιφνιδιάσει κανέναν»

«Ο ΟΠΕΚ επιδιώκει να προστατεύσει τις τιμές του πετρελαίου στο πλαίσιο ερτης μείωσης της ζήτησης», είπε. «Αυτό δεν θα έπρεπε να αποτελεί μεγάλη έκπληξη. Αυτό κάνουν. Αυτή είναι η ιστορία τους, αλλά σίγουρα δεν είναι καλά νέα για την οικονομία των ΗΠΑ»

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή