Αν είναι να μπείτε στα παιχνίδια του λούνα παρκ, καλύτερα να μην έχετε πάνω σας το ολοκαίνουργιο iPhone 14 ή το Apple Watch.

H νέα γενιά κινητών και ρολογιών της Apple διαθέτει σύστημα ανίχνευσης σύγκρουσης, το οποίο καλεί αυτόματα τον αριθμό έκτακτης ανάγκης σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος.

Όπως φαίνεται όμως το σύστημα ενεργοποιείται και στα τρενάκια του λούνα παρκ.

Μόλις λίγες εβδομάδες μετά το λανσάρισμα των νέων συσκευών, οι υπηρεσίες έκτακτων αναγκών στις ΗΠΑ έχουν αρχίσει να δέχονται αυτοματοποιημένα μηνύματα για συγκρούσεις που δεν συνέβησαν ποτέ, αναφέρει η Wall Street Journal.

It looks like you’ve been in a crash

H Σάρα Ουάιτ, οδοντίατρος 39 ετών, είπε στην εφημερίδα ότι το iPhone 14 Pro που είχε αγοράσει δύο ημέρες νωρίτερα κάλεσε τον αριθμό έκτακτης ανάγκης 911 όταν μπήκε με την παρέα της σε τρενάκι ύψους 33 μέτρων στο λούνα παρκ Kings Island στο Οχάιο.

«Ο ιδιοκτήτης αυτού του iPhone ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο ατύχημα και δεν απαντά στο τηλέφωνο» έλεγε το ηχητικό μήνυμα που εστάλη στην υπηρεσία, μαζί με το στίγμα τις συσκευής. Οι κραυγές άλλων επιβατών στο τρενάκι ακούγονται στο φόντο μετά την αυτόματη ενεργοποίηση του μικροφώνου.

Δεδομένου ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν στο τρενάκι που ανέπτυσσε ταχύτητα 90 χιλιομέτρων την ώρα, η Ουάιτ δεν είδε το μήνυμα που εμφανίστηκε στην οθόνη του κινητού και την ενημέρωνε ότι θα καλούσε αυτόματα το 911 αν ο χρήστης δεν το σταματούσε εντός δέκα δευτερολέπτων.

Όταν τελικά βγήκε από το τρενάκι, είδε τις αναπάντητες κλήσεις του σωστικού συνεργείου που είχε σπεύσει για την αχρείαστη διάσωσή της.

Το Κέντρο Επικοινωνιών της Κομητείας Ουόρεν, το οποίο δέχτηκε την κλήση του iPhone, έδωσε στην εφημερίδα ακόμα πέντε ηχογραφημένα μηνύματα που έλαβε από το ίδιο λούνα παρκ.

Προειδοποιητικές πινακίδες

Το ίδιο φαινόμενο όμως έχει αναφερθεί και στο τρενάκι του θεματικού πάρκου Six Flags Great America κοντά στο Σικάγο. Σύμφωνα δε με το Coaster101.com, το οποίο παρακολουθεί θέματα που αφορούν λούνα παρκ, το θεματικό πάρκo Dollywood έχει αναρτήσει προειδοποιητικές πινακίδες στα πιο γρήγορα τρενάκια του.

«Λόγω της δυναμικής κίνησης σε αυτή τη διαδρομή, το Apple Watch και παρόμοιες συσκευές ενδέχεται να ενεργοποιήσουν τη λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης. Για να αποφύγετε αθέλητες κλήσεις στο 911, παρακαλώ κλείστε τη συσκευή ή ενεργοποιήστε τη λειτουργία αερoπλάνου».

Για την ανίχνευση πτώσεων και συγκρούσεων, τα iPhone και Apple Watch διαθέτουν γυροσκόπιο και επιταχυνσιόμετρο. Καταγράφουν επίσης τον ήχο της σύγκρουσης και χρησιμοποιούν το ενσωματωμένο βαρόμετρο για να ανιχνεύσουν αν άνοιξε ο αερόσακος.

Εκπρόσωπος της Apple δήλωσε στη Wall Street Journal ότι η λειτουργία έκτακτης ανάγκης «είναι εξαιρετικά αξιόπιστη στην ανίχνευση σοβαρών συγκρούσεων» και ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με τον χρόνο.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Apple: Πού και πότε θα «αποκαλύψει» την στρατηγική για την ΑΙ
Tεχνητή νοημοσύνη |

Πού και πότε θα «αποκαλύψει» η Apple την στρατηγική για την ΑΙ

To tech event προσελκύει παραδοσιακά το ενδιαφέρον πελατών και συνεργατών της Apple σε όλο τον κόσμο, όπως και της παγκόσμιας αγοράς και του τεχνολογικού κλάδου λόγω των καινοτομιών που παρουσιάζονται εκεί