Η πτώση στην αγορά των… παραδοσιακών υπολογιστών συνεχίζεται αμείωτη καθώς σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία της εταιρείας ερευνών IDC κατά το γ’ τρίμηνο του έτους παραδόθηκαν συνολικά 74,3 εκατομμύρια συστήματα.

Η στασιμότητα στη ζήτηση και τα συνεχιζόμενα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα των κατασκευαστών είχαν σαν αποτέλεσμα να εμφανιστεί μία μείωση της τάξης του 15% στις παραδόσεις, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο της περυσινής χρονιάς.

Παρόλα αυτά, τα στοιχεία της εταιρείας δείχνουν ότι οι παραδόσεις παραμένουν σημαντικά ανώτερες της περιόδου προ-πανδημίας λόγω, κυρίως, της ανάγκης αντικατάστασης συστημάτων με λειτουργικό σύστημα Windows 7, λόγω της λήξης υποστήριξης ασφαλείας του συγκεκριμένου λειτουργικού.

Διαβάστε ακόμα: Σε ελεύθερη πτώση η αγορά υπολογιστών

Σημειώνεται ότι η ίδια εταιρεία ερευνών κατέγραφε πτώση παραδόσεων κατά 15,3% και κατά το β’ τρίμηνο του έτους, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα.

Τα 74,3 εκατομμύρια υπολογιστές του γ’ τριμήνου είναι βελτιωμένη επίδοση από τα 71,3 εκατομμύρια του β’ τριμήνου, αλλά υστερούν από τις παραδόσεις 80,5 εκατομμυρίων συστημάτων του α’ τριμήνου της χρονιάς (τότε η μείωση ήταν μόλις 5,1% σε σχέση με το α’ τρίμηνο του 2021).

Αξίζει να επισημανθεί ότι η IDC (International Data Corporation) με τον όρο «PC» αναφέρεται σε επιτραπέζιους υπολογιστές (desktops), φορητούς υπολογιστές (laptops) και σταθμούς εργασίας (workstations) αλλά όχι συστήματα server με επεξεργαστές x86 ή tablets και συστήματα 2-σε-1, δηλαδή tablets μετατρεπόμενα σε υπολογιστή μέσω περιστροφής της οθόνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία