Οι αγορές πετρελαίου διανύουν ένα στάδιο μεγάλων διακυμάνσεων, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΟΠΕΚ, Χαϊτμάν Αλ Γκαϊς, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψής του στο Αλγέρι.

Πρόσθεσε όμως ότι στόχος του ΟΠΕΚ αλλά και των παραγωγών εκτός του οργανισμού είναι να διατηρηθεί η σταθερότητα της αγοράς.

Διαβάστε επίσης: Σαουδική Αραβία: Οι ΗΠΑ ζήτησαν αναβολή της απόφασης του ΟΠΕΚ

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν πτώση που ξεπέρασαν το 3% την Παρασκευή, καθώς οι φόβοι για παγκόσμια ύφεση και η αδύναμη ζήτηση πετρελαίου, ιδίως στην Κίνα, υπερίσχυσαν της στήριξης που παρέχει στις τιμές του μαύρου χρυσού η πρόσφατη απόφαση του ΟΠΕΚ+

Σωστή η απόφαση του ΟΠΕΚ+

Χθες, ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αραβικών Πετρελαιοεξαγωγικών Χωρών (OAPEC), Αλί Μπιν Σαμπτ τόνισε ότι η απόφαση του ΟΠΕΚ+ να μειώσει την ημερήσια παγκόσμια παραγωγή πετρελαίου είναι σωστή και ελήφθη τη σωστή στιγμή.

Ο OAPEC αποτελείται από την Αλγερία, το Μπαχρέιν, την Αίγυπτο, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, τη Συρία, την Τυνησία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η απόφαση, εξήγησε ο Σαμπτ,  έλαβε υπόψη την αβεβαιότητα την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Στο πλαίσιο αυτό είναι πετυχημένη η προσέγγιση του ΟΠΕΚ+ , να λάβει προληπτικά μέτρα ώστε να αποφύγει ανισορροπίες κυρίως στην προσφορά και ζήτηση πετρελαίου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ενέργεια