Ομόφωνα και για καθαρά οικονομικούς λόγους ελήφθη η απόφαση του Οργανισμού Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών και των συμμάχων του (ΟΠΕΚ+) για μείωση της παραγωγής πετρελαίου, δήλωσε την Κυριακή ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας.

Ο πρίγκιπας Χαλίντ μπιν Σαλμάν δήλωσε επίσης ότι έχει «μείνει έκπληκτος» από τις κατηγορίες ότι το σαουδαραβικό βασίλειο «είναι στο πλευρό της Ρωσίας στον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας».

«Είναι ενδεικτικό ότι αυτές οι ψευδείς κατηγορίες δεν προήλθαν από την ουκρανική κυβέρνηση», έγραψε ο νεότερος γιός του βασιλιά στο Twitter.

Διαβάστε επίσης: ΗΠΑ: Ο Μπάιντεν δεν θα συναντηθεί με τον Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη G20

Κατηγορίες από τις ΗΠΑ

Νωρίτερα σήμερα ο Λυκός Οίκος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Σαουδικής Αραβίας, με τον σύμβουλο ασφαλείας του Μπάιντεν, Τζέικ Σάλιβαν, να δηλώνει ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει «καμία πρόθεση» να συναντήσει τον Σαουδάραβα πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στη σύνοδο κορυφής της G20 τον επόμενο μήνα στην Ινδονησία.

«Ο πρόεδρος ουσιαστικά είπε ότι θα επανεκτιμήσει τις σχέσεις μας με τη Σαουδική Αραβία επειδή (το Ριάντ) πήρε το μέρος της Ρωσίας ενάντια στα συμφέροντα του αμερικανικού λαού», δήλωσε ο Σάλιβαν όταν ρωτήθηκε στο CNN ια το θέμα των επιδεινούμενων σχέσεων μεταξύ του Ριάντ και της Ουάσινγκτον μετά τη μείωση στις ποσοστώσεις παραγωγής του ΟΠΕΚ+, η οποία ωφελεί τη Ρωσία.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή