Ανοδικά κινούνται και σήμερα οι ευρωπαϊκές αγορές, με τις εξελίξεις στη βρετανική πρωτεύουσα να παραμένουν στο επίκεντρο καθώς οι επενδυτές αναμένουν τα επόμενα βήματα της κυβέρνησης Τρας.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx 600 σημειώνει άνοδο 0,5%, με τον κλάδο των κατασκευών να κερδίζει 1,3%. Ο βρετανικός FTSE 100 κερδίζει 0,71% στις 6.971 μονάδες, ο γερμανικός DAX καταγράφει άνοδο 0,85% στις 12.756 μονάδες και ο γαλλικός CAC 40 κινείται υψηλότερα κατά 1,01% στις 6.101 μονάδες.

Τίτλοι

Σε επίπεδο τίτλων, η Roche σημειώνει απώλειες σχεδόν 2%, καθώς τα έσοδά της μειώθηκαν κατά 6% το γ’ 3μηνο του έτους, αφού η πτώση της ζήτησης για τις θεραπείες COVID-19 και τα διαγνωστικά τεστ επηρέασε τα αποτελέσματα της ελβετικής φαρμακοβιομηχανίας.

Διαβάστε επίσης: Ασιατικά χρηματιστήρια: Ισχυρή ανοδική κίνηση

Στον αντίποδα, η Credit Suisse κερδίζει 1,5%, αφού το Reuters ανέφερε ότι ο ελβετικός τραπεζικός κολοσσός έχει προσεγγίσει τουλάχιστον ένα κρατικό επενδυτικό ταμείο της Μέσης Ανατολής για κεφαλαιακή ενίσχυση.

Οι εξελίξεις στο Λονδίνο

Ο νέος υπουργός Οικονομικών της Βρετανίας Τζέρεμι Χαντ ακύρωσε τη Δευτέρα σχεδόν όλα τα μέτρα φορολογίας και δαπανών που είχε προαναγγείλει η πρωθυπουργός Λιζ Τρας, μειώνοντας τις ανησυχίες σχετικά με το μέγεθος του δανεισμού που απαιτείτο για τη χρηματοδότηση των σχεδίων. Η δραματική στροφή μπορεί να οδηγήσει την Τράπεζα της Αγγλίας να μην αυξήσει τα επιτόκια τον Νοέμβριο κατά τόσο μεγάλο ποσοστό όσο αναμενόταν προηγουμένως, με τη Morgan Stanley να αναμένει τώρα αύξηση 75 μονάδων βάσης έναντι προηγούμενης εκτίμησής της για 100 μονάδες βάσης.

Ωστόσο, παρά τον θετικό αυτό τόνο, θα πρέπει να γίνουν ακόμη πολλά για να διορθωθούν τα δημόσια οικονομικά του Ηνωμένου Βασιλείου, και αυτό συμβαίνει σε μια εποχή που η χώρα, όπως και η Ευρωζώνη, βρίσκεται ήδη σε πορεία ύφεσης, έχουν επισημάνει οι αναλυτές. Πάντως, η Τρας ζήτησε συγγνώμη για τα “λάθη” που έκανε στις πρώτες έξι εβδομάδες της θητείας της.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές