Ώθηση από τα εταιρικά αποτελέσματα βρίσκει και σήμερα η Wall Street, προκειμένου να συνεχίσει την αντίδραση που άρχισε χθες, λίγο πριν δοκιμάσει κρίσιμες τεχνικές στηρίξεις που θα άνοιγαν το δρόμο για χαμηλότερα επίπεδα.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones καταγράφει κέρδη 1,71% στις 30.702 μονάδες, ο S&P 500 σημειώνει άνοδο 1,80% στις 3.744 μονάδες, ενώ ο τεχνολογικός Nasdaq ενισχύεται κατά 1,90% στις 10.878 μονάδες.

Διαβάστε επίσης: Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Ικανοποίηση από το βρετανικό U-turn

Τα ισχυρά αποτελέσματα των εισηγμένων σήμερα έδωσαν τροφή για τη συνέχιση της ανοδικής κίνησης που άρχισε τη Δευτέρα. Οι μετοχές της Johnson & Johnson ενισχύονται κατά 1,7%, αφού τα αποτελέσματά της για το τρίτο τρίμηνο ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις.

Διαβάστε επίσης – Χρηματιστήριο Αθηνών: Δοκιμάζει τις αντοχές του στις 850 μονάδες

Η Goldman Sachs ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών

Η Goldman Sachs ξεπέρασε τις προσδοκίες των αναλυτών με τα κέρδη και τα έσοδα που ανακοίνωσε για το τρίτο τρίμηνο, με τη μετοχή της να κερδίζει 4%. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 8,25 δολάρια, έναντι των 7,69 δολαρίων που εκτιμούσαν οι αναλυτές. Τα έσοδα διαμορφώθηκαν στα 11,98 δισ. δολάρια έναντι των 11,41 δισ. δολαρίων που ανέμεναν οι αναλυτές.

Επίσης η Target σημειώνει άνοδο 2,8%, μετά την αναβάθμιση της από την Jefferies. Όπως ανέφερε το μεγαλύτερο μέρος των προκλήσεων που προέρχονται από το κόστος μεταφοράς και τα πλεονάζοντα αποθέματα είναι πλέον πίσω της.

“Τα κέρδη του 3ου και του 4ου τριμήνου θα πρέπει να επιβεβαιώσουν ότι τα θεμελιώδη μεγέθη παραμένουν ισχυρά σε μια ανθεκτική αγορά εργασίας. Η αποτίμηση των μετοχών πιθανότατα θα παραμείνει συνδεδεμένη με τη ρητορική και τα επιτόκια των παγκόσμιων κεντρικών τραπεζών, η οποία γίνεται σταδιακά λιγότερο αρνητική, αναφέρει ο Dubravko Lakos-Bujas της JPMorgan.

Σύμφωνα με τον ίδιο, δεν αποκλείεται να δούμε μια βελτίωση της εικόνας των αγορών μέχρι το τέλος του έτους με βάση τα ανθεκτικά κέρδη του δευτέρου εξαμήνου, ωστόσο, το επόμενο έτος αναμένουμε ένα πιο δύσκολο σκηνικό κερδών σε σχέση με τις τρέχουσες προσδοκίες.

Προσοχή στη μεταβλητότητα, είναι όμως η σύσταση της Wolfe Research, η οποία δηλώνει επιφυλακτική στο τρέχον ράλι ανόδου. Τα θετικά αποτελέσματα των κερδών και μια αγορά σε υπερπουλημένα τεχνικά επίπεδα μπορεί να δημιούργησαν ώριμες συνθήκες για μια ανάκαμψη της αγοράς, αλλά ο Chris Senyek της Wolfe Research δήλωσε ότι η πρόσφατη μεταβλητότητα θα πρέπει να δώσει στους επενδυτές λόγους να κάνουν μια παύση.

“Παρά την πιθανότητα για ένα βραχυπρόθεσμο ράλι, παραμένουμε πτωτικοί από τώρα έως το τέλος του έτους. Κατά την άποψή μας, η μεταβλητότητα των τιμών στις αγορές περιουσιακών στοιχείων κινδύνου θα παραμείνει. Με άλλα λόγια, οι μεγάλες διακυμάνσεις των τιμών και προς τις δύο κατευθύνσεις είναι μόνο ενδεικτικές ενός εξαιρετικά αβέβαιου περιβάλλοντος”, εξήγησε ο Senyek.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Wall Street