Η πολιτική υψηλών μερισμάτων και η στιβαρή χρηματοοικονομική κατάσταση της Verizon ήταν ανέκαθεν το εισιτήριο της μετοχής (NYSE:VZ) για την είσοδό της στην ελίτ των επενδυτικών επιλογών.

Μέρισμα και χρηματοοικονομική υγεία

Παραδίδοντας 7% ετησιοποιημένο μέρισμα λίγες ημέρες πριν (με payout ratio μόλις 51,41%), επιβεβαίωσε τους λόγους για τους οποίους η μετοχική της βάση παραμένει πολύ ισχυρή, κάτι που αποτυπώνεται εξάλλου και στην μακροπρόθεσμη ανθεκτικότητα της μετοχής.

Εξάλλου, η για πολλά έτη επιμονή σε σταθερό κύκλο εργασιών πέριξ των 130 δισεκατομμυρίων κατ’ έτος προσδίδει εμπιστοσύνη στη συνολική και πραγματική αποτίμηση της εταιρείας. Τούτο δε επιρρωνύεται εκ της παρατήρησης της σπάνια σταθερής κερδοφορίας, ακόμα και σε τριμηνιαία βάση, στην περιοχή των 5-6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με περιθώριο στο 15% και τρέχουσα κεφ/ση στα 156 δισεκατομμύρια.

“Άδικες” οι πιέσεις στο ταμπλό της Νέας Υόρκης

Οι πρόσφατες πιέσεις σε όλες τις χρηματαγορές και δη σε εκείνες των ΗΠΑ, απόρροια των πληθωριστικών πιέσεων και των συν αυτώ απαιτητών παρεμβάσεων των Κεντρικών Τραπεζών προς μια επιτοκιακή στόχευση αρκετά υψηλότερη, οδήγησε σε έντονες ρευστοποιήσεις, με τη VZ να μην μένει στο απυρόβλητο και να χάνει 30% της τιμής στο εξάμηνο. Και μάλιστα, οι 5 συνεχόμενες πτωτικές εβδομάδες, επί συνόλω 8 στις 9, αποτυπώνει την κρίσιμη ανησυχία. Η μετοχή έχει εισέλθει από τα τέλη Αυγούστου σε ζώνη υπερπώλησης με την απώλεια και τη μετέπειτα επιβεβαίωση των 43 δολαρίων, όπου και πήραμε σήμα short. Πλέον, μια ανοδική αντίδραση έως την περιοχή των 40,50-41 είναι ανεκτή, όπου πιθανολογείται ότι θα την έχουν ..στημένη οι πωλητές για νέο short, και προφανώς ανάλογα τις μακροοικονομικές εξελίξεις. Προς το παρόν, όσο δεν βγαίνουν αγορές πάνω από τα 52 σε εβδομαδιαίο κλείσιμο, τόσο η μετοχή κινδυνεύει για τα 28. Επιπλέον ώθηση για την επικείμενη άνοδο θα δοθεί με την κατοχύρωση των 39,70.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News