Αύξηση 9,6% σημείωσαν οι ταξινομήσεις νέων επιβατικών αυτοκινήτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση τον μήνα που μας πέρασε. Πρόκειται για τη δεύτερη συνεχή αύξηση που παρουσιάζεται, οφειλόμενη ωστόσο σε μεγάλο βαθμό, στις χαμηλές πωλήσεις που σημειώθηκαν τον Σεπτέμβριο του 2021, λόγω της έλλειψης των ημιαγωγών η οποία σταμάτησε την παραγωγή σε πολλές κατασκευάστριες εταιρείες την παραγωγή.

Εξετάζοντας τις τέσσερις μεγαλύτερες αγορές της ΕΕ, η Γερμανία και η Ισπανία κατέγραψαν διψήφια κέρδη (+14,1% και +12,7% αντίστοιχα), ενώ η Γαλλία (+5,5%) και η Ιταλία (+5,4%) παρουσίασαν πιο μέτριους ρυθμούς ανάπτυξης.

Κατά τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2022, η αγορά επιβατικών αυτοκινήτων της ΕΕ συρρικνώθηκε κατά 9,9% στις 6.784.090 μονάδες, παρά τα θετικά αποτελέσματα που καταγράφηκαν τους τελευταίους δύο μήνες. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εννεάμηνου, η Ιταλία σημείωσε τη μεγαλύτερη πτώση (-16,3%) και ακολούθησε η Γαλλία (-11,8%), η Γερμανία (-7,4%) και η Ισπανία (-7,4%).

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Γκέιτς: Αφού χρηματοδοτώ την προστασία του κλίματος… μπορώ να το μολύνω με τον τζετ μου
Green |

Ο προκλητικός βίος του κ. Γκέιτς: Πετάει με ρυπογόνα τζετ, ενώ μάχεται υπέρ του κλίματος

Τι είπε ο πολύς κύριος Γκέιτς όταν ρωτήθηκε αν είναι υποκριτικό από τη μια να δηλώνει υποστηρικτής του κλίματος και από την άλλη να πετάει με το ιδιωτικό τους τζετ που επιβαρύνει το περιβάλλον