Σε τρεις συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία, ύστερα από ένταση και επέμβαση των ΜΑΤ κατά των απεργών που ήταν συγκεντρωμένοι το πρωί στο εργοστάσιο της οινοποιίας «Μαλαματίνα», στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ένταση προκλήθηκε, όταν εργαζόμενοι προσπάθησαν να μπουν στο εργοστάσιο για να δουλέψουν αλλά εμποδίστηκαν από απεργούς. Μετά από υποβολή μηνύσεων ακολούθησαν οι αυτόφωρες συλλήψεις, κατά περίπτωση για παράνομη βία, απειλή, εξύβριση και σωματική βλάβη.

Καταγγελία από ΠΟΕΕΠ

Για «νέα βίαιη επέμβαση των δυνάμεων καταστολής (ΜΑΤ) στην πύλη του εργοστασίου σήμερα το πρωί κατά των συναδέλφων απεργών της επιχείρησης Μαλαματίνα», κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών (ΠΟΕΕΠ). Όπως σημειώνει η ΠΟΕΕΠ, «οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονταν ενάντια στον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό που προσπαθεί να χρησιμοποιήσει η νέα διεύθυνση της επιχείρησης για να βάλει σε κανονική (παραγωγική) λειτουργία το εργοστάσιο στο Καλοχώρι».

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕΠ, «κατά τη διάρκεια της επίθεσης συνελήφθησαν εκ νέου ηγετικά συνδικαλιστικά στελέχη του κλάδου και απεργοί εργαζόμενοι, αλλά και ο διευθυντής της επιχείρησης Νίκος Κεράνης, ο οποίος συντονίζει τον παράνομο απεργοσπαστικό μηχανισμό και φαίνεται πως φιλοδοξεί να «συντονίσει» και τις δυνάμεις καταστολή στο χώρο του εργοστασίου».

Η Π.Ο.Ε.Ε.Π. «καλεί τα εργατικά σωματεία του κλάδου, αλλά και όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις της χώρας και του εξωτερικού, να συνεχίσουν να στηρίζουν ηθικά και υλικά τον αγώνα των εργαζομένων στην «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ» για να μην περάσουν τα άνομα σχέδια και οι παράνομες πρακτικές της νέας εργοδοσίας και τα «μεσαιωνικά» αντεργατικά μέτρα του διαβόητου νόμου Χατζηδάκη».

Καταγγελία των ΜΑΤ από Ξενογιαννακοπούλου

Την επέμβαση των ΜΑΤ εις βάρος των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δια της τομεάρχη Εργασίας του κόμματος, Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου.

Σε δήλωση της αναφέρει ότι «σήμερα η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξεπέρασε κάθε όριο με τη βίαιη καταστολή από δυνάμεις των ΜΑΤ με χημικά εις βάρος των απεργών της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και τη σύλληψη του προέδρου του Σωματείου των Εργαζομένων Γιάννη Φραγγίδη και του προέδρου του Σωματείου Πωλητών-Οδηγών Άρη Μερκενίδη, οργανωτικού γραμματέα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εμφιαλωμένων Ποτών, οι οποίοι έχουν παράνομα απολυθεί από τη διοίκηση της επιχείρησης».

«Καταγγέλλουμε τις συλλήψεις και τις διώξεις των συνδικαλιστών, την καταστολή εις βάρος των απεργών και την κυβερνητική κάλυψη σε απεργοσπαστικούς μηχανισμούς», τονίζει η κυρία Ξενογιαννακοπούλου. «Εγκαλούμε τον υπουργό Εργασίας κ. Κωστή Χατζηδάκη να σταματήσει να βάζει πλάτη στην εργοδοτική ασυδοσία και να κρύβεται πίσω από την καταστολή και την ποινικοποίηση της συνδικαλιστής δράσης», προσθέτει.

Η τομεάρχης εκφράζει τη σταθερή συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους εργαζόμενους απεργούς της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και στους διωκόμενους συνδικαλιστές και δηλώνει ότι «θα είμαστε δίπλα τους μέχρι τη δικαίωση τους».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Ακρίβεια: Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή
Επικαιρότητα |

Άτυπο debate κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για το κάλεσμα Μητσοτάκη σε «απολογία» στη Βουλή

Αίτημα ΣΥΡΙΖΑ για προ ημερησίας συζήτηση. Η τελευταία συζήτηση επί του ζητήματος προκλήθηκε από τον τότε αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα το 2021.

Πρωτογενές πλεόνασμα: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα
Επικαιρότητα |

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το πρωτογενές πλεόνασμα του 2023 – Για πλεόνασμα ακρίβειας μιλούν τα κόμματα

Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το πρωτογενές αποτέλεσμα για το 2023 ανήλθε σε 1,86% του ΑΕΠ, έναντι στόχου για 1,15% – Η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση ότι είπε ψέματα πως μείωσε τους φόρους