Συνολικά 3,4 εκατ. Έλληνες πολίτες είχαν πρόσβαση σε 80 θεραπείες της Novartis, το 2021, με 31.385 Ποιοτικά Προσαρμοσμένα Έτη Ζωής (QALYs), όπως αποτυπώνεται στην 6η Εκθεση Βιωσιμότητας 2020-2021 που έδωσε στη δημοσιότητα η Novartis Hellas.

Η έκθεση περιλαμβάνει αναλυτικά τις ενέργειες και τις επιδράσεις της εταιρείας κατά την προηγούμενη διετία, με πλήρη ενσωμάτωση περιβαλλοντικών, κοινωνικών και κριτηρίων διακυβέρνησης (ESG). Εκτενής αναφορά γίνεται στον τρόπο με τον οποίο η Novartis Hellas, στήριξε το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τους ασθενείς και τους ανθρώπους της στις ιδιαίτερες συνθήκες που επέβαλε η πανδημία Covid-19 (περισσότερες πληροφορίες εδώ και εδώ).

Διαβάστε ακόμα: Αγωγή 214 εκατ. ευρώ κατά της Novartis από το ελληνικό Δημόσιο

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κοινωνική/πολλαπλασιαστική αξία των θεραπειών αυτών – μέσω της συνεισφοράς του υγιούς πληθυσμού στο Α.Ε.Π. της χώρας – ανήλθε σε 823,5 εκατ. δολ. το 2021 και 658 εκατ. δολ. το 2020 (σύμφωνα με την Έκθεση Αποτίμησης της Κοινωνικής, Περιβαλλοντικής & Οικονομικής Επίδρασης (SEE) που εκπόνησε το Ινστιτούτο WifOR για λογαριασμό της εταιρείας).

Διαβάστε επίσης – ΓΣΕΒΕΕ: Ζητά εξορθολογισμό των προστίμων που αφορούν το ΓΕΜΗ

72 κλινικές μελέτες

Η εταιρεία πραγματοποίησε το 2021 72 κλινικές μελέτες ύψους άνω των 7 εκατ. ευρώ, με 718 συμμετέχοντες, καθώς και 6 προγράμματα υποστήριξης ασθενών/πρόσβασης με 2.901  ωφελούμενους. Σύμφωνα με τα στοιχεία της έκθεσης, η εταιρεία προχώρησε τη διετία 2020-2021 σε συνολικές άμεσες επενδύσεις άνω των €468 εκ.* Επιπλέον, η εταιρεία δημιούργησε συνολικά 1.726 άμεσες, έμμεσες και επαγόμενες θέσεις εργασίας σε όλη την αλυσίδα αξίας της το 2021.

Εργαζόμενοι

Σύμφωνα με την έκθεση, το 63,73% των θέσεων αυξημένης ευθύνης στη Novartis Hellas καταλαμβάνονται από γυναίκες. Παράλληλα, η εταιρεία πραγματοποίησε πάνω από 39.000 ώρες εκπαίδευσης, είτε εσωτερικά είτε  μέσω  κορυφαίων παρόχων. Επίσης, με απώτερο σκοπό την προστασία της υγείας των εργαζομένων κατά την διάρκεια της πανδημίας, εφαρμόστηκε υβριδικό μοντέλο εργασίας.

Η έκθεση είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα της Novartis Hellas (εδώ)

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News