Δεκτός από τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Κίεβο, παρουσία του Ουκρανού ομολόγου του, Ντμίτρο Κουλέμπα, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Κατά τη συνάντηση, ο Ν. Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού, όπως αναφέρεται σε ανάρτησή του στο Twitter.

Σε καταφύγιο

Σημειώνεται ότι νωρίτερα σήμερα ο Έλληνας ΥΠΕΞ χρειάστηκε να μεταφερθεί σε καταφύγιο στο Κίεβο, καθώς ήχησαν οι σειρήνες την ώρα που συναντούσε στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών τον Ουκρανό ομόλογό του.

Διαβάστε επίσης: Δένδιας: Σε καταφύγιο στο Κίεβο – Ηχησαν οι σειρήνες ενώ συναντούσε τον Κουλέμπα

Το πρωί, ο Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις στην ελληνική πρεσβεία με τον πρόεδρο της ομάδα φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου , τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης M. Trofymenko και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας Κύπρου Λ. Θεμιστοκλέους.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργύ Εξωτερικών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ομογένεια. Επίσης, καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός.

Επίσης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας μαζί με τον κ. Κουλέμπα επισκέφθηκαν το μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, όπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη, ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Η επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα