Σε καταφύγιο στο Κίεβο μεταφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας καθώς ήχησαν οι σειρήνες την ώρα που συναντούσε στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών τον ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών και η ελληνική αντιπροσωπεία μεταφέρθηκαν με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Νωρίτερα, ο Νίκος Δένδιας είχε συναντήσεις στην ελληνική πρεσβεία με τον πρόεδρο της ομάδα φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του Ουκρανικού Κοινοβουλίου , τον Πρύτανη του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης M. Trofymenko και την Επιτετραμμένη της Πρεσβείας Κύπρου Λ. Θεμιστοκλέους.

Στο επίκεντρο των συναντήσεων του υπουργύ Εξωτερικών τέθηκαν ζητήματα που αφορούν την ομογένεια. Επίσης, καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού, όπως ενημέρωσε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός.

Επίσης, στη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ. Δένδιας μαζί με τον κ. Κουλέμπα επισκέφθηκαν το μνημείο πεσόντων υπερασπιστών της Ουκρανίας, όπου ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών κατέθεσε ανθοδέσμη, ως φόρο τιμής σε όσους έπεσαν αγωνιζόμενοι για την κυριαρχία και την ανεξαρτησία της Ουκρανίας.

Η επίσκεψη Δένδια στο Κίεβο, είναι η τρίτη στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια του πολέμου. Οι δύο προηγούμενες επισκέψεις του ήταν στην Οδησσό, μια πόλη με τεράστια σημασία για τον ελληνισμό.

Η σύσταση εκκένωσης του Κιέβου

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών απηύθυνε σύσταση στους Έλληνες που βρίσκονται στο Κίεβο να αναχωρήσουν το συντομότερο, λόγω των νέων βομβαρδισμών των τελευταίων ημερών.

«Δεδομένου ότι η κατάσταση ασφαλείας στην Ουκρανία συνεχίζει να είναι ρευστή και επισφαλής, το υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνει ότι όσα αναφέρονται στις ανακοινώσεις του από 14 και 22 Φεβρουαρίου 2022, συνεχίζουν να ισχύουν», αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση.

«Παράλληλα συνιστάται στους Έλληνες πολίτες που βρίσκονται στην Ουκρανία, να αναχωρήσουν από τη χώρα άμεσα. Συνιστάται επίσης στους Έλληνες πολίτες που δεν έχουν αναχωρήσει ήδη, να δηλώσουν άμεσα τα στοιχεία επικοινωνίας τους στην Ελληνική Πρεσβεία στο Κίεβο».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα