Νέους πελάτες και αγορές για να διοχετεύσει τα ελληνικά μάρμαρα αναζητά η Ικτίνος.

Από τις 3 μέχρι τις 6 Οκτωβρίου, στελέχη της εταιρείας βρέθηκαν στο Παρίσι, όπου η Ικτίνος είχε περίπτερο στη διεθνή  έκθεση Batimat στο εκθεσιακό κέντρο Paris Expo Porte de Versailles. Εκεί παρουσιάστηκε το σύνολο των μαρμάρων που διαθέτει η εταιρεία και εξάγει σε περισσότερες από 90 χώρες.

Διαβάστε επίσης: Ιουλία Χαϊδά: Γιατί η πτώση των εξαγωγών στην Κίνα είναι καλή ευκαιρία για την Ικτίνος

Με τη συμμετοχή της στην έκθεση η Ικτίνος στόχευε στην μεγαλύτερη διείσδυση στην αγορά της Γαλλίας και των χωρών της ευρύτερης περιοχής, όσο και στην επέκταση των εξαγωγών της στις γαλλόφωνες χώρες της υποσαχάριας Αφρικής, χρησιμοποιώντας την Γαλλία ως όχημα.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης 60 επισκέπτες από 18 διαφορετικές χώρες (κυρίως, Ευρωπαϊκές και Αφρικανικές) έδειξαν σοβαρό ενδιαφέρον για τα ελληνικά μάρμαρα.

Διαβάστε επίσης: Ελληνικά μάρμαρα: Εμβληματικά έργα σε όλον τον κόσμο

Οι περισσότεροι από αυτούς ήταν κατασκευαστές, αρχιτέκτονες και εσωτερικοί διακοσμητές. Στις σημαντικότερες επαφές ξεχώρισαν οι συζητήσεις για μία ξενοδοχειακή μονάδα και ένα σύμπλεγμα 56 βιλών σε αφρικανικές χώρες, όπως για μία υπερπολυτελή βίλα στην περιοχή της Γαλλικής Ριβιέρας.

H επόμενη συμμετοχή της Ικτίνος για την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας της θα είναι σε έκθεση στο DUBAI, στην “BIG 5 DUBAI”, 5 με 8 Δεκεμβρίου, στοχεύοντας στη σύσφιξη των σχέσεων με τους ήδη υπάρχοντες πελάτες, τόσο στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, όσο και στις γειτονικές χώρες (Κατάρ, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία), αλλά και τη γνωριμία με νέους. Η συγκεκριμένη αγορά είναι ιδιαίτερα δυναμική και οι ανάγκες της σε μάρμαρο είναι κυρίως για μεγάλα έργα, όπως πύργους, τζαμιά και συγκροτήματα ιδιωτικών βιλών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις