Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την ενίσχυση των 60 εκατ. ευρώ στα λιπάσματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργος Γεωργαντάς από την 29η Agrotica.

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις δημοσιογράφων πέραν αυτής της ενίσχυσης στο Συμβούλιο Υπουργών που έγινε  προχθές στο Λουξεμβούργο, τέθηκε θέμα από πολλές χώρες για περαιτέρω ενίσχυση της αγοράς λιπασμάτων από ευρωπαϊκούς πόρους.

Διαβάστε επίσης: Βουλή: Η τροπολογία για την ενίσχυση στα λιπάσματα

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για τον χρόνο και τη διαδικασία καταβολής της ενίσχυσης των 60 εκατ. ευρώ, διευκρίνισε ότι μετά την έκδοση της ΚΥΑ, θα υπάρξει πλατφόρμα στην οποία οι αγρότες θα καταθέτουν τα τιμολόγια αγοράς προηγουμένου διαστήματος, για να μπορέσουν να επιδοτηθούν, με βάση αυτά.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα επάρκειας στα λιπάσματα ο κ. Γεωργαντάς τόνισε ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και ότι υπάρχει επάρκεια, σημειώνοντας ότι μια από τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης ήταν να δημιουργήσει πλατφόρμα για τη παρακολούθηση των αποθεμάτων σε συγκεκριμένα προϊόντα, μέσα στα οποία είναι και τα λιπάσματα. «Αυτό που μπορώ να διαβεβαιώσω όλους είναι ότι σε όλες τις πρώτες ύλες, είτε είναι σιτηρά, είτε είναι ζωοτροφές, είτε είναι λιπάσματα, υπάρχει επάρκεια».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO