Στα βασικά θέματα της στρατηγικής της κυβέρνησης για τον μετασχηματισμό του γεωργικού τομέα στην Ελλάδα αναφέρθηκε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική, Γεώργιος Στύλιος, μιλώντας στο Olympia Forum III, που συνδιοργανώνει το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και η εφημερίδα «Πατρίς».

«Υπάρχουν όπλα για να αντιμετωπίσουμε την επισιτιστική κρίση με κυριότερο την 4η βιομηχανική επανάσταση που είναι ήδη εδώ και μας δίνει δυνατότητες να αξιοποιήσουμε όλα τα εργαλεία που έχουμε στη διάθεση μας. Μέσω έρευνας που έχει γίνει χρησιμοποιούμε τα βασικά συμπεράσματα για τον μετασχηματισμό της γεωργίας στην χώρα μας. Καινοτομία είναι να σκεφτεί ο παραγωγός, η Ένωση Συνεταιρισμών, “τί άλλο μπορώ να κάνω και πως στην παραγωγική διαδικασία. Στρατηγική μας είναι να βοηθήσουμε για να έχουμε νέες διαδικασίες, να αξιοποιήσουμε τις τεχνολογίες με μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα», είπε ο κ. Στύλιος.

Δύο έργα για την ψηφιακή γεωργία

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, ο κ. Στύλιος είπε ότι υπάρχουν δύο έργα για την ψηφιακή γεωργία τα οποία «προσδοκούμε να φτιάξουμε τα ανοιχτά δεδομένα, την πληροφορία, τη γνώση που θέλουμε να μεταλαμπαδεύσουμε στους παραγωγούς μας».

Ο υφυπουργός πρόσθεσε επίσης ότι το βάρος δίνεται στους συνεργατικούς συνεταιρισμούς όπου δίνεται προτεραιότητα στις επιδοτήσεις. «Πρόσφατα ψηφίσαμε νομό που θεσπίζει φορολογική ελάφρυνση 50% σε σχήματα συνεταιρικά», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφέρθηκε επίσης και στα πλεονεκτήματα των προγραμμάτων για τους νέους αγρότες, στα οποία εντάχθηκαν 14.000 νέοι αγρότες. Έκανε επίσης αναφορά και στις startups επιχειρήσεις που υπάρχουν στην Ελλάδα και προσφέρουν λύσεις και καινοτομίες στον γεωργικό τομέα. Τέλος αναφέρθηκε επίσης σε ένα πρόγραμμα ύψους 80 εκατομμυρίων ευρώ που θα χρηματοδοτήσει συνεργατικά σχήματα γεωπόνων και αγροτικών συνεταιρισμών που αφορά την παραγωγή όσων πρόκειται να θρέψουν τον ελληνικό πληθυσμό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO