Καθώς ξημερώνει μια νέα εποχή στην Ιταλία, αφού η Τζόρτζια Μελόνι σχημάτισε τη νέα κυβέρνηση της χώρας, ο Μάριο Ντράγκι προχώρησε στις τελευταίες του δηλώσεις ως πρωθυπουργός.

Η ανταποκρίτρια του Bloomberg στην Ευρώπη, Μαρία Ταντέο, ανέβασε στον λογαριασμό της στο Twitter ένα σύντομο βίντεο, με τη λεζάντα «Η τελευταία μου ερώτηση στον Ντράγκι».

Ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Ιταλίας δέχθηκε πολύ θετικά σχόλια από τους χρήστες του Twitter για την απάντηση που έδωσε στην ερώτηση της δημοσιογράφου του Bloomberg: «Τι είναι η Ιταλία χωρίς τον Ντράγκι;».

«Αυτό είναι τοποθέτηση ή ερώτηση;» απάντησε εκείνος χαμογελώντας, και οι παρευρισκόμενοι γέλασαν δυνατά.

Στη συνέχεια, ο Μάριο Ντράγκι είπε: «Ακούστε, η Ιταλία είναι πολύ ισχυρή χώρα, έχει δείξει τη δύναμή της και την αξιοπιστία της. Δείτε τα στοιχεία των τελευταίων δύο χρόνων, η συνδυασμένη ανάπτυξη είναι περίπου 10%. Συνολικά, η οικονομία της Ιταλίας τα πήγε περίφημα. Τώρα μπαίνει σε μια πιο δύσκολη περίοδο, αλλά μπαίνει ξεκινώντας από ένα στιβαρό σημείο εκκίνησης. Δεν θα δώσω κι ούτε έχω δώσει στο παρελθόν πολλή σημασία σε τέτοια ζητήματα νοσταλγίας, »πώς θα πάνε τα πράγματα όταν ο Ντράγκι δεν θα είναι εκεί». Αυτά τα πράγματα είναι συνήθως πομπώδη».

Δείτε το βίντεο

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα