Το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας έκλεισε υψηλότερα την Κυριακή, καθώς έλαβε στήριξη από την άνοδο των τιμών του πετρελαίου και σα ισχυρά κέρδη, ενώ η αγορά του Κατάρ υποχώρησε εν μέσω της πτώσης των τιμών του φυσικού αερίου.

Την Παρασκευή, ενισχύθηκαν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς οι ελπίδες για ισχυρότερη  ζήτηση  από την Κίνα και εξασθένιση του δολαρίου υπερίσχυσαν των ανησυχιών για παγκόσμια οικονομική ύφεση.

Στο πράσινο το χρηματιστήριο της Σαουδικής Αραβίας

Ο δείκτης του χρηματιστηρίου της Σαουδικής Αραβίας TASI έκλεισε με κέρδη της τάξης του 0,4%, με αιχμή την άνοδο κατά 1,3% του πετρελαϊκού γίγαντα Saudi Aramco και κατά 1,8% της Riyad Bank, η οποία ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των τριμηνιαίων κερδών της.

Μεταξύ των άλλων κερδισμένων στο ταμπλό ήταν και η National Shipping Company of Saudi Arabia που ενισχύθηκε κατά 2,9%. Μετά τη λήξη της συνεδρίασης, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρά κέρδη τριμήνου ύψους 269,9 εκατ. ριάλ (71,82 εκατ. δολάρια), έναντι 18 εκατ. ριάλ πριν από ένα χρόνο.

Η Saudi National Bank , η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας, έκλεισε με κέρδη 0,3%, μετά την ανακοίνωση καθαρών κερδών 4,725 δισ. ριάλ (1,26 δισ. δολάρια) στο τρίμηνο, από 3,98 δισ. ριάλ ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο «κόκκινο» το Κατάρ

Ο δείκτης του χηρματιστήριου του Κατάρ QSI υποχώρησε κατά 0,5%, ακολουθώντας την πτώση κατά 1,1%  της μετοχής της Industries Qatar.

Η αγορά του Κατάρ θα μπορούσε να δει περισσότερες διορθώσεις τιμών με τις τιμές του φυσικού αερίου να μειώνονται απότομα την περασμένη εβδομάδα, λένε παράγοντες της αγοράς.

Εκτός του Κόλπου, ο δείκτης blue chip της Αιγύπτου EGX30 υποχώρησε κατά 0,2%, με την Telecom Egypt  να καταγράφει απώλειες 1,9%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές