Οριακά σε θετικά εδάφη έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο κατάφερε για ακόμη μία φορά στις δημοπρασίες να σώσει το θετικό πρόσημο, συντηρώντας μάλιστα και τα κέρδη της εβδομάδας. Ο γενικός δείκτης έκλεισε με κέρδη μόλις 0,02% στις 854,99 μονάδες, ενώ σε όλη τη συνεδρίαση κινήθηκε σε αρνητικά εδάφη. Σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε με κέρδη 2,7%, ενώ ο τζίρος και σήμερα κινήθηκε στα χαμηλά επίπεδα των 42,5 εκατ. ευρώ.

Με τον ενεργειακό κλάδο και επιλεγμένες δεικτοβαρείς να παίρνουν τα ηνία στο τέλος, το ΧΑ κατάφερε να ανατρέψει το αρνητικό ενδοσυνεδριακό κλίμα και να κλείσει, έστω και οριακά, σε θετικά εδάφη. Παρέμεινε όμως στο μοτίβο των περιορισμένων διακυμάνσεων και των μοιρασμένων προσήμων, το οποίο επέτρεψε μεν κάποιες διορθώσεις, χωρίς όμως να χάνει τα επίπεδα. Και το σημαντικότερο ήταν ότι κράτησε σε κλείσιμο εβδομάδας τα επίπεδα των 850 μονάδων.

Το… σήμα από τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια

Βέβαια, η αγορά επιβεβαίωσε ότι αναμένει κάθε μέρα κάποιο σήμα από τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια. Είναι μια εικόνα άλλωστε που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα, η οποία χαρακτηρίζεται από ανοδικά ξεσπάσματα και πολυήμερες συσσωρεύσεις. Βέβαια, ο απολογισμός είναι θετικός, μέχρι τώρα για τον Οκτώβριο, ωστόσο δεν είναι λίγοι οι επενδυτές που θίγουν το βάθος και τη ρευστότητα της ελληνικής αγοράς, για ακόμη μία φορά.

Διαβάστε επίσης: Νευρικότητα και μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αυτό το μοτίβο, η συναλλακτική δραστηριότητα παρέμεινε χαμηλή, ευνοώντας ίσως τις επιλεκτικές κινήσεις των αγοραστών, οι οποίοι καταφέρνουν να διατηρούν το θετικό momentum, με στόχο τις 870 μονάδες. Όπως σημειώνει η Trader24, όσο ο Δείκτης συντηρείται πάνω από τις 785-800, τόσο το ανοδικό σενάριο τροφοδοτείται, με την πρωθύστερη παρατήρηση ότι έχει αναδειχθεί σε πρωταθλητή ανθεκτικότητας συγκριτικά με όλους τους μεγάλους χρηματιστηριακούς δείκτες σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Σε επίπεδο τίτλων

Σε επίπεδο τίτλων, ο Σαράντης ξεχώρισε με το +4,14%, ενώ σημαντικά ήταν και τα κέρδη σε Πειραιώς, ΕΛΧΑ, Μυτιληναίο και ΔΕΗ. Ανοδικά έκλεισαν οι ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil, Βιοχάλκο, Τιτάν και Εθνική, ενώ στον αντίποδα, η ΕΥΔΑΠ υποχώρησε κατά 2,78%. Αυξημένες ήταν οι πιέσεις και σε Aegean, Jumbo και Ελληνικά Πετρέλαια, ενώ πτωτικά έκλεισαν οι Coca Cola, ΟΠΑΠ, Ελλάκτωρ, ΟΤΕ, Quest, Alpha Bank, Eurobank και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών