Τη σύσταση «αύξησης θέσεων» (οverweight) διατηρεί για τις ελληνικές μετοχές η HSBC, σημειώνοντας πως παρά τη διεύρυνση των spreads των ομολόγων στην ευρωζώνη που δυσχεραίνει το επενδυτικό περιβάλλον, αλλά τα εγχώρια μακροοικονομικά μεγέθη παραμένουν ισχυρά, με τις αναπτυξιακές προοπτικές να διατηρούνται και τις αποτιμήσεις να κινούνται σε ελκυστικά επίπεδα, την ώρα που οι  ελληνικές τραπεζικές μετοχές  παραμένουν στο επίκεντρο του «ελληνικού story».

Οι τράπεζες είναι προστατευμένες από τη φθηνή χρηματοδότηση της ΕΚΤ, την ώρα που η χώρα διαθέτει υγιή καθαρή ταμειακή θέση μέσω και του «μαξιλαριού ρευστότητας». Παράλληλα, το «γύρισμα» του τουρισμού αποτελεί ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού «story», όπως και οι ροές από το Ταμείο Ανάκαμψης που ενισχύουν  τόσο τις ιδιωτικές όσο και τις δημόσιες επενδύσεις.

Διαβάστε επίσης: ΟΔΔΗΧ: Επανέκδοση 5ετους ομολόγου – Δημοπρατεί 750 εκατ.

Οι ελληνικές μετοχές υπήρξαν πάντως μερικώς «θύμα» του πολέμου στην Ουκρανία και του υψηλότερου πληθωρισμού παγκοσμίως με την επιθετική νομισματική πολιτική της ΕΚΤ να αυξάνει εκ νέου την ανησυχία γύρω από τα αυξημένα επίπεδα χρέους σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, κάτι που αποτυπώθηκε στην άνοδο των spread, ιδιαίτερα της Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα, κάτι που επηρέασε τη συμπεριφορά των ελληνικών μετοχών, καθώς εκτινάχθηκε το κόστος κεφαλαίων στην αγορά, θυμίζοντας σε ορισμένους επενδυτές τη «Μέρα της Μαρμότας».

Διαβάστε επίσης: HSBC: Αισιοδοξία επενδυτών για τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα πάντως με την HSBC, για τους επενδυτές με μια μεσοπρόθεσμη προοπτική, οι ελληνικές μετοχές αξίζουν μια «overweight» θέση. Να σημειωθεί πως από τους επιμέρους ελληνικούς τίτλους  διατηρεί μεταξύ άλλων τη σύσταση «αγορά» για τις μετοχές των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, όπως και για τους τίτλους των  Jumbo, ΟΠΑΠ και Aegean.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές