Ήπια πτωτικά, χωρίς όμως να λείπουν και οι στηρίξεις, κινείται σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, τα οποίο φαίνεται να δυσκολεύεται να συνεχίσει το ανοδικό του σερί για τέταρτη συνεχόμενη συνεδρίαση. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,23% στις 864,23 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 5 εκατ. ευρώ.

Μετά από τρεις ημέρες σε θετικά εδάφη το ΧΑ κάνει σήμερα μια «στάση» προκειμένου αφενός να διορθώσει και να κατοχυρώσει μέρος των κερδών και αφετέρου να αφομοιώσει τα επίπεδα πριν κάνει κίνηση προς την αντίσταση των 870 μονάδων. Ήταν άλλωστε μια εικόνα που λίγο έως πολύ ήταν αναμενόμενη, καθώς και το κλίμα στην Ευρώπη παραμένει επιφυλακτικό σήμερα.

Η ρευστότητα

Το διακύβευμα επομένως είναι η ρευστότητα να παραμείνει στους κόλπους της Λ. Αθηνών, ώστε ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να τροφοδοτήσει τη δοκιμασία της αντίστασης. Βέβαια, αυτό ίσως να μην συμβεί πριν την Πέμπτη, όταν και αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δημοσιοποιήσει την απόφασή της για περαιτέρω σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, προκειμένου να βάλει φρένο στην μεγάλη αύξηση των τιμών καταναλωτή.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, Πειραιώς και Eurobank δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Λάμδα, Coca Cola, Jumbo, Alpha Bank, ΟΛΠ, ΕΥΔΑΠ, Aegean, Quest, Ελλάκτωρ, ΔΕΗ και Βιοχάλκο. Στον αντίποδα, σε θετικά εδάφη κινούνται οι ΟΠΑΠ, ΟΤΕ, Motor Oil, ΓΕΚ Τέρνα, Σαράντης, Μυτιληναίος, Τιτάν, Τέρνα Ενεργειακή, Εθνική και ΑΔΜΗΕ.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών