Σειρά πληρωμών του Μέτρου 10 για τα  γεωργοπεριβαλλοντικά μέτρα πραγματοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων.

Ειδικότερα, οι πληρωμές αφορούν την 2η εκκαθάριση για το έτος εφαρμογής 2021 για το Μέτρο 10 «Γεωργοπεριβαλλοντικά και κλιματικά μέτρα», με το ποσό να ανέρχεται σε 64.229,94 ευρώ πανελλαδικά και τα ποσά να πιστώνονται σταδιακά στους λογαριασμούς των αγροτών.

Διαβάστε επίσης: Βασική Ενίσχυση: Ποιοι έμειναν εκτός πληρωμής – Από 1η Νοεμβρίου οι διορθώσεις

Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή από την Τετάρτη, 26.10.2022 έως και την Τετάρτη, 09.11.2022.

Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας

Επίσης, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21/10/2022 η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης των δικαιούμενων ποσών στους ενταγμένους παραγωγούς, του έτους αιτήσεων 2021 της δράσης 10.1.02 «Προστασία παραδοσιακού ελαιώνα Άμφισσας».

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, οι παραγωγοί μπορούν να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός δέκα εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας

Ολοκληρώθηκε στις 24 Οκτωβρίου 2022 η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης των δικαιούμενων ποσών στους ενταγμένους παραγωγούς, του έτους αιτήσεων 2021 της δράσης 10.01.03 «Διατήρηση αμπελοκομικής πρακτικής στον αμπελώνα Ν. Θήρας». Το ποσό που καταβλήθηκε ανέρχεται σε 3.014,10 ευρώ, αφορά σε 643 δικαιούχους και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής προκαταβολής, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 16 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, από αύριο Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 έως και την Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)

Μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων, πραγματοποιήθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης (100%) των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς του έτους αιτήσεων 2021 για την δράση «Εφαρμογή της μεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των μικρολεπιδοπτέρων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)». Το ποσό που καταβάλλεται ανέρχεται σε 98.292,44 ευρώ που αφορά σε 5.479 δικαιούχους των τριών προσκλήσεων και είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή, αρχής γενομένης από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022 και εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών, δηλαδή έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες

Πραγματοποιήθηκε η καταβολή της ενίσχυσης 2ης εκκαθάρισης στο 100% των αιτούμενων ποσών ενίσχυσης στους ενταγμένους παραγωγούς του έτους αιτήσεων 2021, το ποσό ανέρχεται σε 1.102,39 ευρώ και αφορά σε 706 δικαιούχους πανελλαδικά της δράσης «Εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες», ενώ είναι σε εξέλιξη η διαδικασία πίστωσης των τραπεζικών λογαριασμών.

Κατά των αποτελεσμάτων της πληρωμής εκκαθάρισης, και σύμφωνα με τα οριζόμενα στο άρθρο 17 της ανωτέρω απόφασης, οι παραγωγοί δύναται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή,από την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2022   έως και την Τετάρτη 2 Νοεμβρίου 2022, ηλεκτρονικά μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος της Δράσης με τη χρήση των προσωπικών τους κωδικών.

Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας,

Ολοκληρώθηκε μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων ελέγχων ο υπολογισμός πληρωμών 2ης εκκαθάρισης για το έτος εφαρμογής 2021 για τη δράση «Προστασία της Άγριας Ορνιθοπανίδας».

Κατά των αποτελεσμάτων πληρωμής, , οι δικαιούχοι δύνανται να υποβάλλουν σχετική ενδικοφανή προσφυγή στην διαδικτυακή εφαρμογή που υποστηρίζει το Μέτρο, από την Τετάρτη, 26.10.2022 έως και την Τετάρτη, 09.11.2022

Να σημειωθεί ότι με την ενδικοφανή προσφυγή οι παραγωγοί έχουν την δυνατότητα να προβούν σε διόρθωση προφανών σφαλμάτων που αφορούν στα παραστατικά συμμόρφωσης ή/και να προβάλουν αντιρρήσεις κατά των ευρημάτων που έχουν προκύψει κατά τον υπολογισμό πληρωμής τους. Παράλληλα, οφείλουν να κινήσουν τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες για τη διόρθωση των δεδομένων στη/στις μηχανογραφική/ές βάση/εις μέσω της/των οποίας/οποίων πραγματοποιούνται από το Πληροφορικό Σύστημα οι διασταυρωτικοί έλεγχοι.

Επισημαίνεται αφενός πως για όσους παραγωγούς δεν υποβληθεί ενδικοφανής προσφυγή δε θα πραγματοποιηθεί εκ νέου υπολογισμός πληρωμής κατά το επόμενο στάδιο πληρωμής 2ης εκκαθάρισης 2021 μετά τις ενδικοφανείς προσφυγές, και αφετέρου ο έλεγχος των ευρημάτων υλοποιείται αποκλειστικά με μηχανογραφική διασταύρωση με άλλες βάσεις δεδομένων και δεν αποτελεί αντικείμενο ελέγχου από επιτροπή στο πλαίσιο του Μέτρου.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO