«Ανοιχτό» παραμένει το θέμα της κορινθιακής σταφίδας για το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όπως τόνισε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ Γιώργος Στύλιος σε συνάντηση με αγρότες και εκπροσώπους της ορεινής Ηλείας.

Παράλληλα, ο κ. Στύλιος έκανε σαφές ότι η  σταφίδα παραμένει και το 2023 στο καθεστώς των συνδεδεμένων ενισχύσεων.

Διαβάστε επίσης: Συνδεδεμένες ενισχύσεις: Η λίστα με τα ποσά και τα προϊόντα

Επίσης τόνισε ότι το θέμα της παρέμβασης στην αγορά για τον καθορισμό τιμής είναι έξω από το θεσμικό πλαίσιο της Ε.Ε. , ενώ επεσήμανε πως το θέμα της ενίσχυσης των παραγωγών ακόμα δεν έχει κλείσει, υποστηρίζοντας ότι είναι ένα πολυσύνθετo ζήτημα που θέλει προσέγγιση με προσοχή.

Οφειλές ΤΟΕΒ

Ο υφυπουργός κ Στύλιος αναφέρθηκε και στο θέμα των οφειλών των ΤΟΕΒ  στη ΔΕΗ τονίζοντας πως θα πρέπει να πληρωθούν και ότι το υπουργείο μέσω διαφόρων χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στην διάθεσή και από το Ταμείο Ανάκαμψης αναζητά τρόπους για την στήριξη των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, τα χρέη των οποίων σε όλη την Ελλάδα αγγίζουν τα 40 εκ ευρώ.  Η δυνατότητα για καλύτερες ρυθμίσεις με την ΔΕΗ είναι μία από τις κατευθύνσεις που κινείται το ΥπΑΑΤ, σύμφωνα με τον υφυπουργό.

Επιπλέον ενισχύσεις

Ο κ Στύλιος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στις επιπλέον ενισχύσεις προς κτηνοτρόφους και καλλιεργητές, που συνολικά ξεπερνούν τα 150 εκ ευρώ και αφορούν τις ζωοτροφές και τα λιπάσματα, επισημαίνοντας πως για πρώτη φορά δίνεται αυτή η παροχή στον αγροτικό κόσμο.

Επίσης τόνισε πως για την μείωση του ενεργειακού κόστους ήδη το υπουργείο κατευθύνεται στην λύση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και κυρίως των φωτοβολταϊκών, επισημαίνοντας πως η Δυτική Ελλάδα έχει κάνει σημαντικά βήματα στον τομέα αυτό.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO