Πλησίον, αλλά σε κάθε περίπτωση πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο του εκθετικού μέσου των 200 ημερών, κινείται και σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ταλαντεύεται πέριξ των 860 μονάδων. Ο γενικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,30% στις 860,80 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 4 εκατ. ευρώ.

Μετά την άνοδο πάνω από το κρίσιμο τεχνικό επίπεδο των 855 μονάδων, ο γενικός δείκτης εμφανίζει έντονη νευρικότητα και «άρνηση» να προχωρήσει προς την επόμενη αντίσταση των 870 μονάδων. Κατά πολλούς αναλυτές όμως αυτή είναι μια συνετή κίνηση, την ώρα που η δοκιμασία της επόμενης αντίστασης απαιτεί δυνάμεις και κεφάλαια που ενδεχομένως να μην είναι ικανά ακόμη να ενεργοποιηθούν.

Θετική η μακροπρόθεσμη τάση

Ωστόσο, όσο παραμένει πάνω από τις 855 μονάδες, τον εκθετικό μέσο των 200 ημερών δηλαδή, το ΧΑ διατηρεί τη θετική μεσοπρόθεσμη τάση του, χωρίς μάλιστα να αναλώσει σημαντικά κεφάλαια από τη φαρέτρα. Αρκούν επιλεκτικές κινήσεις σε δεικτοβαρείς τίτλους, ώστε σε ένα περιβάλλον χαμηλού τζίρου να διαμορφωθεί το πρόσημο της ημέρας.

Σε επίπεδο τίτλων τώρα, ΔΕΗ, Coca Cola και Ελλάκτωρ δέχονται τις μεγαλύτερες πιέσεις, ενώ σε αρνητικά εδάφη βρίσκονται και οι Titan, Βιοχάλκο, Aegean, Πειραιώς, Μυτιληναίος, Ελληνικά Πετρέλαια, ΟΤΕ, ΟΛΠ, ΟΠΑΠ και Eurobank. Από την άλλη, ο Σαράντης ξεχωρίζει με το +2,38%, με τις Jumbo, Motor Oil, Quest και ΑΔΜΗΕ να σημειώνουν σημαντικά κέρδη. Ανοδικά κινούνται και οι ΓΕΚ Τέρνα, Εθνική, Λάμδα, Τέρνα Ενεργειακή και Alpha Bank.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Περιμένοντας την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Όλο το ΧΑ περιμένει την 20η Ιουνίου – Τα 3 αγκάθια για την αναβάθμιση σε ώριμες αγορές

Mετά και την «κατάκτηση» της επενδυτικής βαθμίδας για το ελληνικό αξιόχρεο, ένα άλλο στοίχημα πλέον βρίσκεται στην ατζέντα όλων των εμπλεκομένων με τη Λ. Αθηνών