Ήπια πτωτικά έκλεισε το ελληνικό χρηματιστήριο σήμερα, με τις κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών να δοκιμάζουν τα κεκτημένα, τα οποία όμως άντεξαν ακόμη και στην πίεση που ασκήθηκε λίγο μετά τις 15:00 στην αγορά.

Ο γενικός δείκτης έκλεισε απώλειες 0,33% στις 863,35 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 59 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης: Ευρωζώνη: Νέα υποχώρηση των αποδόσεων των ομολόγων

Να παραμείνει η ρευστότητα

Οι κινήσεις κατοχύρωσης μέρους των κερδών ήταν λίγο έως πολύ αναμενόμενες σήμερα στην αγορά, η οποία όμως διοχέτευσε εκ νέου ρευστότητα για να κρατήσει τα επίπεδα των 860 μονάδων τα οποία δοκιμάστηκαν ενδοσυνεδριακά. Έτσι η αγορά κατάφερε να κάνει μια «στάση» προκειμένου να αφομοιώσει τα επίπεδα, χωρίς να αναλώσει μεγάλες δυνάμεις προκειμένου να θέσει όρια στους πωλητές.

Το διακύβευμα ωστόσο παραμένει η ρευστότητα να παραμείνει στους κόλπους της Λ. Αθηνών, ώστε ενδεχομένως το επόμενο διάστημα να τροφοδοτήσει τη δοκιμασία της αντίστασης. Βέβαια, αυτό ίσως να μην συμβεί πριν την Πέμπτη, όταν και αναμένεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα να δημοσιοποιήσει την απόφασή της για περαιτέρω σύσφιξη των νομισματικών συνθηκών στην Ευρωζώνη, προκειμένου να βάλει φρένο στην μεγάλη αύξηση των τιμών καταναλωτή.

Τεχνικά, σύμφωνα με την Trader24, το σενάριο της διατήρησης της ανοδικότητας παραμένει, καθώς η ζώνη 785-800 μονάδων δεν έχει απειληθεί, αποδεικνύοντας και τη σημασία της. Άλλωστε, ο συμπαγής τρόπος ανάκτησης μετά από σχεδόν δύο μήνες της περιοχής των 865-870 μονάδων, έχει βελτιώσει την ψυχολογία σε μια αγορά που αναζητά το ανοδικό «ξέφωτο» ακόμη και σε δύσκολες περιόδους.

Η εικόνα στο ταμπλό

Σε επίπεδο τίτλων, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ δέχτηκαν τις μεγαλύτερες πιέσεις στην αγορά, ενώ σημαντικές ήταν και οι απώλειες σε Πειραιώς, Jumbo, Σαράντη, ΟΛΠ, Quest, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΧΑ, Eurobank και Aegean. Πτωτικά έκλεισαν οι Βιοχάλκο, Λάμδα, Alpha Bank, Coca Cola, Ελλάκτωρ και Μυτιληναίος, ενώ θετικά έκλεισαν Titan, ΓΕΚ Τέρνα, ΔΕΗ και ΟΤΕ. ΟΠΑΠ, Τέρνα Ενεργειακή και Εθνική πρόσφεραν σημαντικές στηρίξεις με τα άνω του 1% κέρδη τους.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες