Μεταξύ των πιο κερδοφόρων βιομηχανιών, εν μέσω διεθνώς αυξανόμενου πληθωρισμού, είναι τα Εμπορεύματα και το Πετρέλαιο, το Φυσικό Αέριο και η Ηλεκτρική Ενέργεια, όπως τονίζεται στην ανασκόπηση της ProfitLevel.

Επιπλέον, επισημαίνεται πως με τον πληθωρισμό να λειτουργεί ως τροχοπέδη, υπάρχουν επί του παρόντος και άλλοι τομείς στους οποίους αξίζει να στραφεί η προσοχή, όπως το λιανεμπόριο, ειδικά στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης – Κυνηγοί προσφορών σε περιόδους κρίσης οι Ελληνες

Στις ΗΠΑ, η Ομοσπονδιακή Τράπεζα είναι ο «φύλακας» του πληθωρισμού. Στη συνεδρίαση της Fed τον Σεπτέμβριο, είδαμε την τρίτη κατά σειρά αύξηση των επιτοκίων κατά 0,75 ποσοστιαίες μονάδες. Τι σημαίνει αυτό; Ο πληθωρισμός εξακολουθεί να αυξάνεται στις ΗΠΑ και οι κεντρικοί τραπεζίτες είναι αποφασισμένοι να ενισχύσουν ακόμη περισσότερο τη νομισματική πολιτική. Τα επιτόκια αναφοράς κυμαίνονται από 3% έως 3,25% στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης – Τοξικό μείγμα πληθωρισμού και ύφεσης προβλέπει το ΔΝΤ

Οι διαφορές μεταξύ ΕΕ και ΗΠΑ

Όπως σημειώνει η ProfitLevel, κάθε περιοχή έχει τις δικές της προδιαγραφές. Τα κατά προσέγγιση ποσοστά πληθωρισμού στην ΕΕ και τις Ηνωμένες Πολιτείες κυμαίνονται μεταξύ 8% και 9%. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως στην προσέγγιση της νομισματικής πολιτικής και στην καταπολέμηση του πληθωρισμού. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα αντιμετωπίζει μεγαλύτερη πρόκληση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, όπως αποδεικνύεται από τον καθορισμό των βασικών επιτοκίων. Ωστόσο, η Ευρώπη βρίσκεται επίσης μπροστά σε περαιτέρω αυστηροποίηση της νομισματικής πολιτικής, αύξηση των επιτοκίων, επιβράδυνση της οικονομίας και, ως εκ τούτου, πιθανή πτώση των χρηματιστηρίων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή