Όπως – όπως εγκαταλείπουν την Twitter εκατοντάδες εργαζόμενοι, αναζητώντας ευκαιρίες καριέρας σε άλλους τεχνολογικούς κολοσσούς ή και σε νεοφυείς επιχειρήσεις, εν όψει της πιθανής εξαγοράς της πλατφόρμας από τον Ίλον Μασκ.

Με τον CEO της Tesla να έχει προαναγγείλει μαζικές απολύσεις σε περίπτωση που αναλάβει την εταιρεία, πολλοί υπάλληλοι αποφασίζουν να αποχωρήσουν οικειοθελώς, μετακινούμενοι κυρίως προς την Google και την Meta, αλλά και το Pinterest, το LinkedIn, το Snap και το TikTok.

Κύμα φυγής

Κατά το τελευταίο τρίμηνο περίπου 530 εργαζόμενοι εγκατέλειψαν το Twitter, σχεδόν 60% περισσότεροι από όσους είχαν φύγει από την εταιρεία κατά τη διάρκεια του προηγούμενου τριμήνου. Και άλλοι 50 έχουν αποχωρήσει μόνο αυτόν τον μήνα, όσο ενισχύονται οι πιθανότητες η πλατφόρμα να περάσει στον έλεγχο του πλουσιότερου ανθρώπου στη Γη

Διαβάστε επίσης: Ιλον Μασκ: Την Παρασκευή «κλείνει» το deal με Τwitter – Τι υποσχέθηκε σε τράπεζες και επενδυτές

Σύμφωνα με το Business Insider, πάνω από 1.100 άτομα έχουν αποχωρήσει από την εταιρεία από όταν ο Μασκ άρχισε να αποκτά μετοχές της, τον Ιανουάριο. Η Twitter απασχολεί περίπου 7.500 εργαζομένους.

Μαζικές απολύσεις, τηλεργασία τέλος

Την περασμένη εβδομάδα, η Washington Post ανέφερε ότι ο Μασκ είχε δηλώσει στους επενδυτές πως σχεδιάζει να απολύσει περίπου το 75% του εργατικού δυναμικού της Twitter, σε περίπτωση που περάσει στον έλεγχό του.

Θεωρείται βέβαιο πως ενδεχόμενη απόκτηση της πλατφόρμας από τον Μασκ θα αλλάξει ριζικά την κουλτούρα της εταιρείας, οδηγώντας πιθανώς σε εκδίωξη του σημερινού CEO Παράγκ Αγκραουάλ και εφαρμόζοντας ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας με συνδυασμό τηλεργασίας και φυσικής παρουσίας στο γραφείο, κάτι που θεωρείται βέβαιο πως θα οδηγήσει σε τεράστια έξοδο εργαζομένων.

Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα

Γενικώς ο CEO της Tesla είναι γνωστός για τους απαιτητικούς στόχους που θέτει στους εργαζόμενούς του, από τους οποίους συχνά απαιτεί να εργάζονται μέχρι αργά το βράδυ.

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα είναι κρίσιμα για το μέλλον της Twitter, καθώς ο Μασκ έχει προθεσμία μέχρι τα μεσάνυχτα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας) να οριστικοποιήσει τη συμφωνία για την εξαγορά της πλατφόρμας, ή να οδηγηθεί στα δικαστήρια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή