Τα νέα στοιχεία για το ΑΕΠ του τρίτου τριμήνου στις Ηνωμένες Πολιτείες καταδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία είναι ανθεκτική, σχολίασε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν, προσθέτοντας ότι παρέχουν κάποιες ενδείξεις υγιούς επιβράδυνσης που θα μπορούσαν να έχουν θετικό αντίκτυπο στον πληθωρισμό.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους σε ένα ταξίδι στο Κλίβελαντ για να διακηρύξει τις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης Μπάιντεν, η Γέλεν είπε ότι εξακολουθεί να μην προβλέπει ύφεση, αλλά η κυβέρνηση των ΗΠΑ έχει τη δημοσιονομική ικανότητα να ανταποκριθεί στην οικονομική αδυναμία, εάν χρειαστεί.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Καλύτερα από τα αναμενόμενα τα στοιχεία για την ανάπτυξη

Ανάκαμψη

Η αμερικανική οικονομία εμφανίζει ενδείξεις ανάκαμψης, με την ανάπτυξη το τρίτο τρίμηνο να γυρνά σε θετικό πρόσημο, για πρώτη φορά μέσα στο 2022.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Πέμπτη, το αμερικανικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 2,6% το διάστημα από τον Ιούλιο έως τον Σεπτέμβριο, έναντι εκτίμησης των αναλυτών για ενίσχυση κατά 2,3%.

Η ανάπτυξη προήλθε σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της μείωσης του ελλείμματος του εμπορικού ισοζυγίου, το οποίο οι οικονομολόγοι ανέμεναν και θεωρούν ότι είναι ένα έκτακτο γεγονός που δεν θα επαναληφθεί στα επόμενα τρίμηνα. Τα κέρδη του ΑΕΠ προήλθαν επίσης από τις αυξήσεις στις καταναλωτικές δαπάνες, τις πάγιες επενδύσεις εκτός κατοικιών και τις κρατικές δαπάνες.

Διαβάστε επίσης – ΗΠΑ: Σε χαμηλό τριών μηνών ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης

Ωστόσο, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, τα κέρδη αντισταθμίστηκαν από την πτώση στις πάγιες επενδύσεις σε κατοικίες και ιδιωτικά αποθέματα

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή