Χρονική παράταση των δύο διαδικασιών που προβλέπονται από τη νομοθεσία για την εφαρμογή της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας ζητά με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κώστα Χατζηδάκη, η Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ).

Η ΕΣΕΕ προέβη σε αυτό το αίτημα εκτιμώντας ως πραγματική και απολύτως δικαιολογημένη την αδυναμία των εμπορικών επιχειρήσεων και των λογιστικών γραφείων να ανταποκριθούν στα ασφυκτικά χρονικά περιθώρια.

Διαβάστε επίσης – Ξεκινά η ψηφιακή κάρτα εργασίας και στην Κύπρο

Τι ζητά

Συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ αιτείται:

1. Την παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής του Ετήσιου Πίνακα Προσωπικού Ε4 μέχρι τις 31/12/2022, αντί της 31/10.

2. Την ισόχρονη μετακύλιση της ημερομηνίας έναρξης της απογραφικής διαδικασίας, δηλαδή από 01/01/2023 αντί της 01/11/2023.

Διαβάστε επίσης – Ξεκινά η διαδικασία απογραφής για την Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας

Η ΕΣΕΕ επισημαίνει πως και οι δύο χρονικές παρατάσεις είναι απαραίτητες για τις χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις τής χώρας που δεν διαθέτουν εσωτερικό λογιστήριο, καθώς θα πρέπει να δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα προσαρμογής και ενημέρωσης στους λογιστές και φοροτεχνικούς, τους άμεσους συνεργάτες τους που χειρίζονται την εφαρμογή των διατάξεων για τη Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας.

Το ζήτημα αυτό προβάλλουν, εξάλλου, επιτακτικά με κοινή τους επιστολή οι λογιστικοί σύλλογοι της χώρας, στην οποία επιπλέον αναφέρονται σε θέματα διαλειτουργικότητας που πρέπει να επιλυθούν.

Όχι επιβολή αχρείαστων προστίμων

Η ΕΣΕΕ εκτιμά πως η αποδοχή εκ μέρους του υπουργείου τού αιτήματος για παράταση των εν λόγω προθεσμιών θα αποτρέψει την επιβολή αχρείαστων προστίμων σε χιλιάδες εμπορικές επιχειρήσεις που αντικειμενικά δεν μπορούν να είναι συνεπείς στις ισχύουσες ασφυκτικές προθεσμίες. Έτι περαιτέρω, θα διασφαλίσει την ομαλή συνέχιση της διαδικασίας εφαρμογής της Ψηφιακής Κάρτας Εργασίας, που είναι ένα κρίσιμο μέτρο για τη ψηφιακή μετάβαση και τον υγιή ανταγωνισμό στην αγορά εργασίας.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Tax
Συνταξιούχοι εργαζόμενοι: Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να άρει την «κατάφωρη αδικία» σε βάρος τους
Tax |

Η κυβερνητική δέσμευση για τους εργαζόμενους συνταξιούχους του Δημοσίου

Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε να παρέμβει προκειμένου να αρθεί η αδικία σε βάρος των συνταξιούχων εργαζόμενων, από τους οποίους ζητείται να επιστρέψουν δεκάδες χιλιάδες ευρώ, θέμα που είχε αναδείξει το in.