Μέσα στη δίνη των αρνητικών αποτελεσμάτων που έχουν ανακοινώσει μέχρι στιγμής οι τεχνολογικοί κολοσσοί στη Wall Street, και τα οποία έχουν συμπαρασύρει σε αρνητικό έδαφος τις μετοχές, η Apple αποτέλεσε μια ευχάριστη έκπληξη, τουλάχιστον ως προς την πρώτη ανάγνωση.

Ειδικότερα, η Apple ανακοίνωσε μετά το κλείσιμο της αγοράς, ανώτερα από τα αναμενόμενα έσοδα και κέρδη ανά μετοχή.

Ωστόσο, εμφανίστηκε κατώτερη των προσδοκιών σε ό,τι αφορά τα έσοδα σε βασικές κατηγορίες προϊόντων, συμπεριλαμβανομένων των επιχειρήσεων και υπηρεσιών iPhone.

Τα αποτελέσματα της Apple έδειξαν κάποια ανθεκτικότητα απέναντι στην αδύναμη οικονομία και το ισχυρό δολάριο ΗΠΑ που οδήγησε σε  «καταστροφικές ανακοινώσεις» από πολλές εταιρείες τεχνολογίας, αν και την παρτίδα έσωσε η παλαιότερη τεχνολογία της, την ώρα που το αστέρι της, το iPhone, έχανε τη λάμψη του.

Τα έσοδα από τις πωλήσεις iPhone έφτασαν τα 42,63 δισ. δολ., έναντι πρόβλεψης για 43,21 δισ. δολ., ενώ οι πωλήσεις υπολογιστών Mac έφεραν έσοδα 11,51 δισ., υψηλότερα των προβλέψεων για 9,36 δισ.

Συνολικά, η Apple είπε ότι τα τριμηνιαία έσοδα αυξήθηκαν 8% στα 90,1 δισεκατομμύρια δολάρια, πάνω από τις εκτιμήσεις των 88,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων και τα καθαρά κέρδη ήταν 1,29 δολάρια ανά μετοχή, ξεπερνώντας τη μέση εκτίμηση των αναλυτών στα 1,27 δολάρια ανά μετοχή, σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv.

Οι πωλήσεις τηλεφώνων για το οικονομικό τέταρτο τρίμηνο της εταιρείας αυξήθηκαν στα 42,6 δισεκατομμύρια δολάρια, όταν η Wall Street ανέμενε πωλήσεις 43,21 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με την Refinitiv IBES. Αντίθετα, η συνολική παγκόσμια αγορά smartphone μειώθηκε κατά 9% για το τρίμηνο που μόλις έληξε, την τρίτη συνεχόμενη πτώση της φέτος, σύμφωνα με τα στοιχεία της Canalys.

Big Tech: Χάθηκαν 3 τρισ. δολ. σε κεφαλαιοποίηση τον τελευταίο χρόνο

Τα  αποτελέσματα των τεχνολογικών κολοσσών της Wall Street, που ανακοινώνονται αυτές τις ημέρες, απογοητεύουν τους επενδυτές, με τη δυσαρέσκεια αυτή να αποτυπώνεται στον Nasdaq, συχνά με τη μορφή μαζικού sell off.

Εν μέσω του «λουτρού αίματος» που σχετίζεται με τα κέρδη μέχρι στιγμής αυτή την εβδομάδα, υπήρξαν τεράστιες απώλειες. Alphabet, Microsoft και Meta έχουν ήδη δημοσιεύσει τα αποτελέσματά τους, και τα στοιχεία που προκύπτουν αναφορικά με τη ν κεφαλαιοποίησή τους προκαλούν σοκ.

Διαβάστε επίσης – Meta Platforms: Τα μειωμένα κέρδη έφεραν «βουτιά» 23% για τη μετοχή

Όπως αναφέρει το CNBC, «το συγκλονιστικό ποσό των 3 τρισεκατομμυρίων δολαρίων σε συνδυασμένη κεφαλαιοποίηση έχει χαθεί μέσα σε ένα χρόνο.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η μετοχή της Apple, η οποία έχει χάσει σε αξία 35 δισεκατομμύρια δολάρια.

Οι 4 λόγοι ανησυχίας για τον τεχνολογικό κλάδο

Η Wolfe Research θεωρεί ότι βραχυπρόθεσμοι καταλύτες, όπως η αλλαγή στην ηγεσία του Ηνωμένου Βασιλείου και η τεχνική αντίδραση, που ανέβασαν τον Nasdaq 100 έχουν εξαντληθεί. Γι’ αυτό και συστήνει underweight θέσεις  στον κλάδο για τέσσερις λόγους:

  • Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κεφαλαιουχικές δαπάνες του κλάδου σημείωσαν μεγάλες αυξήσεις.
  • Οι διαδικτυακές διαφημιστικές δαπάνες δεν θα είναι “ανθεκτικές στην ύφεση”.
  • Οι ανοδικές πιέσεις στις μακροπρόθεσμες αποδόσεις θα επηρεάσουν αρνητικά τις αποτιμήσεις.
  • Οι εκτιμήσεις των αναλυτών δεν αντικατοπτρίζουν τις επερχόμενες μειώσεις των κερδών.

Στο επίκεντρο τα αποτελέσματα

“Νομίζω ότι παίρνουν μια γεύση των προοπτικών αναγνωρίζοντας ότι κανείς δεν είναι πραγματικά απρόσβλητος σε αυτή την αγορά. Υπάρχει επιβράδυνση της ψηφιακής διαφημιστικής δαπάνης”, δήλωσε η Brenda Vingiello της Sand Hill Global Advisors.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Google: Παρουσίασε νέο μικροτσίπ και «έλυσε» ένα χρόνιο πρόβλημα των κβαντικών υπολογιστών
Τεχνολογία |

Αποκαλυπτήρια για το «αλάνθαστο» κβαντικό μικροτσίπ της Google

Σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nature, η Google είπε ότι βρήκε έναν τρόπο να συνδυάζει τα Qubits του τσιπ Willow, έτσι ώστε τα ποσοστά σφαλμάτων να μειώνονται καθώς αυξάνεται ο αριθμός των Qubits

Έρευνα BrokerChooser: Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης
Τεχνολογία |

Αυτές είναι οι χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά online απάτης - Η θέση της Ελλάδας

Η έρευνα βασίζεται σε ένα σύνολο δεδομένων που περιλαμβάνει πάνω από 30.000 γνωστές απατηλές οντότητες, αναλύοντας τα μοτίβα αναζήτησης της Google σε περιεχόμενο της BrokerChooser σε 56 γλώσσες