Οι μετοχές της Meta σημείωσαν βουτιά 23% κατά τις προ-συνεδριακές συναλλαγές, σήμερα Πέμπτη, καθώς οι επενδυτές και οι αναλυτές αφομοιώνουν την απώλεια κερδών του τρίτου τριμήνου της εταιρείας και τις αδύναμες προοπτικές για το τέταρτο τρίμηνο.

Η μητρική εταιρεία του Facebook ανακοίνωσε τριμηνιαία έσοδα ύψους 27,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη, μειωμένα άνω του 4% σε ετήσια βάση και δεύτερη συνεχόμενη τριμηνιαία πτώση. Τα κέρδη της μειώθηκαν κατακόρυφα κατά 52% στα 4,4 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παράλληλα, η Meta προειδοποίησε ότι το τέταρτο τρίμηνο θα είναι… παρεμφερές, εκδίδοντας μια προοπτική πιο αδύναμη από την αναμενόμενη. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία αναμένει ότι τα έσοδα για το τέταρτο τρίμηνο θα είναι 30 έως 32,5 δισεκατομμύρια δολάρια. Συγκριτικά οι αναλυτές ανέμεναν πωλήσεις ύψους 32,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Morgan Stanley από την πλευρά της υποβάθμισε τη μετοχή της Meta, επικαλούμενη υψηλότερες δαπάνες. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές της τράπεζας μείωσαν την τιμή στόχο στα 105 από τα 205 δολάρια. Αναμένει ότι τα προβλήματα της εταιρείας θα επιμείνουν καθώς η Meta συνεχίζει να αυξάνει τις δαπάνες για να αναπτύξει τις δυνατότητές της στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές