Η Toyota… ανακάλυψε ότι ακόμη και τα κλειδιά μπορεί να είναι πολύ «έξυπνα» για το καλό τους.

Η κορυφαία αυτοκινητοβιομηχανία στον κόσμο δήλωσε την Πέμπτη ότι θα αντικαταστήσει ένα από τα δύο ηλεκτρονικά «έξυπνα» κλειδιά που παραδίδει στην Ιαπωνία με ένα μηχανικό, σε μια προσπάθειά της να βελτιώσει τους χρόνους παράδοσης των οχημάτων στους πελάτες τους.

Πώς συνδέεται ωστόσο ένα… κλειδί με τον χρόνο παράδοσης του αυτοκινήτου που θέτει σε λειτουργία;

Διαβάστε επίσης – Κινεζική «εισβολή» στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων

«Καθώς η έλλειψη ημιαγωγών συνεχίζεται, αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο που στοχεύει στην παράδοση των αυτοκινήτων στους πελάτες όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Toyota, ζητώντας συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

«Όσον αφορά το δεύτερο έξυπνο κλειδί, σκοπεύουμε να το παραδώσουμε μόλις είναι έτοιμο», προσθέτει η αυτοκινητοβιομηχανία στην ανακοίνωσή της.

Διαβάστε επίσης – Αυτοκινητοβιομηχανία: Μειωμένη κατά 7% έως 15% η παραγωγή στην Ευρώπη εφέτος

Μεγάλες καθυστερήσεις στην παραγωγή

Η παγκόσμια έλλειψη ημιαγωγών έχει προκαλέσει σοβαρή καθυστέρηση στην παραγωγή και τις αποστολές αυτοκινήτων, με πολλούς αγοραστές να πρέπει να περιμένουν ακόμα και… χρόνια για να παραλάβουν το αυτοκίνητο που έχουν παραγγείλει.

Η Toyota έχει πληγεί ιδιαίτερα φέτος, με φυσικές καταστροφές και άλλες διακοπές λειτουργίας σε εργοστάσιά της να πολλαπλασιάζουν τα προβλήματά τους.

Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία προειδοποίησε ότι πιθανότατα δεν θα ήταν σε θέση να κατασκευάσει τα 9,7 εκατομμύρια οχήματα που είχε αρχικά προβλέψει για το τρέχον οικονομικό έτος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία