Ποιες είναι οι περιβαλλοντικές ή κλιματικές επιπτώσεις μιας γεωργικής πρακτικής και ποιες γεωργικές πρακτικές συνδέονται με συγκεκριμένες επιπτώσεις; Αυτά είναι τα ερωτήματα που μπορούν να απαντηθούν από τη νέα πλατφόρμα ολοκληρωμένης μοντελοποίησης της ΕΕ για ανάλυση γεωργοοικονομικής πολιτικής και πολιτικής πόρων (iMAP).

Το iMAP, το οποίο λειτουργεί από τη DG AGRI και το JRC, εισήχθη για να βοηθήσει στην παροχή επιστημονικών στοιχείων σχετικά με τους στόχους της ΚAΠ για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή.

Διαβάστε επίσης: Κ. Μπαγινέτας: Αλλαγή παραγωγικής κουλτούρας στον πρωτογενή μας τομέα

Περιλαμβάνει μια ενότητα που συνθέτει ειδικές πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις των γεωργικών πρακτικών στο περιβάλλον και το κλίμα.

Άλλο περιεχόμενο παρουσιάζει περιπτωσιολογικές μελέτες υποσχόμενων πρακτικών αγροδιατροφής σε γεωργικό και εδαφικό επίπεδο προέρχεται από τη βάση δεδομένων του ENRD, τη βάση δεδομένων της EIP ή άλλα σχετικά ερευνητικά έργα.

Οι γεωργικές πρακτικές που σχετίζονται με την καλή διαβίωση των ζώων και τη χρήση αντιμικροβιακών παρουσιάζονται επίσης από τη μελέτη των μέτρων και των μέσων της ΚΑΠ που προάγουν την καλή διαβίωση των ζώων και τη μείωση της χρήσης αντιμικροβιακών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα AGRO