Συρρικνώθηκε τον Οκτώβριο η μεταποιητική δραστηριότητα στην Κίνα με φόντο τους περιορισμούς για την αποτροπή της εξάπλωσης της Covid 19.

Η αρνητική εξέλιξη αποτυπώνεται στον δείκτη PMI μεταποιητικής δραστηριότητας ο οποίος μειώθηκε στις 49,2 μονάδες τον Οκτώβριο (κάτω από το όριο του 50 που χωρίζει την ανάπτυξη από τα συρρίκνωση), από 50,1 τον Σεπτέμβριο, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Γραφείο Στατιστικής της χώρας, κάτω από το 50 που περίμεναν οι οικονομολόγοι που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση του Reuters.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: Η Κίνα πρώτη χώρα που χορηγεί εισπνεόμενο εμβόλιο

Οι επιμέρους δείκτες για την απασχόληση στη μεταποίση, την παραγωγή, τις νέες παραγγελίες και τον χρόνο παράδοσης προμηθειών παρουσίασαν συρρίκνωση.

Μάλιστα, ο PMI έχει βρεθεί κάτω από τις 50 μονάδες έξι στους 10 μήνες του έτους μέχρι στιγμής.

Διαβάστε επίσης: Προς τα πού οδεύει η Κίνα του Σι;

«Η πτώση του PMI της μεταποίησης οφείλεται κυρίως στην πτώση του υποδείκτη νέων παραγγελιών (στις 48,1 μονάδες τον Οκτώβριο από 49,8 τον Σεπτέμβριο), υποδεικνύοντας ασθενέστερη μελλοντική ζήτηση», επεσήμανε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Nomura για την Κίνα, Ting Lu.

Όσο για τον υποδείκτη απασχόλησης βρίσκεται πλέον σε έδαφος συρρίκνωσης για 19 συνεχείς μήνες.

Μείωση της δραστηριότητας υπηρεσιών

Η δραστηριότητα του κλάδου των υπηρεσιών της Κίνας μειώθηκε τον Οκτώβριο για πρώτη φορά από τον Μάιο, με τον PMI εκτός μεταποίησης να διαμορφώνεται στις 48,7 μονάδες

Ωστόσο, οι επιμέρους δείκτες για ταχυδρομικές υπηρεσίες, λογισμικό Διαδικτύου και υπηρεσίες τεχνολογίας πληροφοριών ήταν πάνω από τις 60 μονάδες εν αναμονή της ανάκαμψης των επιχειρήσεων ενόψει του Singles Day τον Νοέμβριο.

Οι υπηρεσίες και η κατανάλωση ήταν αδύναμες από τότε που ξεκίνησε η πανδημία πριν από σχεδόν τρία χρόνια.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Boeing: Πολύ μεγάλη για να αποτύχει
Διεθνή |

Γιατί μια αποτυχημένη Boeing θα έβλαπτε τους πάντες - ακόμα και την Airbus

Παρόλο που το Κογκρέσο διεξάγει δύο ακροάσεις σχετικά με ισχυρισμούς για αστοχίες ασφάλειας στο 787 Dreamliner και σε άλλα αεροσκάφη, η Boeing έχει σε μεγάλο βαθμό απομονωθεί από τις συνέπειες των λαθών της - όχι για πολύ όμως