Σε μια κολοσσιαία δωρεά 25.000 τόνων σιταριού προς τον χτυπημένο από πολυεπίπεδη κρίση Λίβανο πρόκειται να προχωρήσει η Ρωσία, όπως δήλωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Δημοσίων Έργων της Βηρυτού. Μάλιστα η Μόσχα σκοπεύει να δωρίσει επίσης 10.000 τόνους μαζούτ στη χώρα.

Η ρωσική πρεσβεία στο Λίβανο δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχολιασμό.

Διαβάστε επίσης: Ουκρανία: Απέπλευσαν πλοία με σιτηρά – Μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Ρωσία

Τα σιτηρά της Ουκρανίας

Η είδηση της δωρεάς έρχεται λίγα 24ωρα μετά την απόφαση της Ρωσίας, το Σάββατο, να αποσυρθεί από τη συμφωνία για την εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας.

Η συμφωνία είχε απαλύνει τις ανησυχίες για την επισιτιστική ασφάλεια, ιδίως σε μέρη του αναπτυσσόμενου κόσμου που εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τις εισαγωγές σιτηρών – αν και πλοία που μεταφέρουν σιτηρά συνέχισαν τη Δευτέρα να αποπλέουν από τα ουκρανικά λιμάνια.

Όπως υπενθυμίζει το Reuters, ο Λίβανος διανύει τον τέταρτο χρόνο της πιο σοβαρής κρίσης από τον εμφύλιο πόλεμο του 1975-90. Το εθνικό νόμισμα έχει χάσει περισσότερο από το 90% της αξίας του από το 2019, αφήνοντας την ταμειακά ταλαιπωρημένη κυβέρνηση να αγωνίζεται να πληρώσει για τις εισαγωγές βασικών αγαθών.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή