Ένας αρκετά μεγάλος αριθμός επισκεπτών (ο οποίος δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από τα ΜΜΕ) είναι εγκλωβισμένος στο Disney Resort στη Σαγκάη, μετά την απόφαση των αρχών να κλείσουν το θεματικό πάρκο εξαιτίας των μέτρων πρόληψης για την πανδημία.

Το Disney Resort της Σαγκάης ανέστειλε ξαφνικά τη λειτουργία του τη Δευτέρα, με όλους τους επισκέπτες τη στιγμή της ανακοίνωσης να παραμείνουν στο πάρκο μέχρι να βγει αρνητικό το τεστ για τον ιό.

Το θέρετρο ανακοίνωσε στις 11:39 π.μ. τοπική ώρα (03:39 GMT) ότι θα κλείσει αμέσως το κεντρικό θεματικό πάρκο και τις γύρω περιοχές, συμπεριλαμβανομένου του εμπορικού του δρόμου μέχρι νεωτέρας, προκειμένου να συμμορφωθεί με τους περιορισμούς του ιού.

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων

Η κυβέρνηση της Σαγκάης ανέφερε στον επίσημο λογαριασμό της στο WeChat ότι στο πάρκο απαγορεύεται τόσο η είσοδος όσο και η έξοδος και ότι όλοι οι επισκέπτες εντός του χώρου θα πρέπει να περιμένουν τα αποτελέσματα των τεστ τους προτού μπορέσουν να φύγουν.

Πρόσθεσε μάλιστα, ότι όποιος έχει επισκεφτεί το πάρκο από τις 27 Οκτωβρίου θα πρέπει να κάνει τεστ για COVID-19 τρεις φορές σε τρεις ημέρες.

Υπενθυμίζεται ότι το Disney Resort είχε κλείσει για περισσότερους από τρεις μήνες κατά τη διάρκεια του lockdown στη Σαγκάη νωρίτερα φέτος.

Έκλεισε επίσης, για δύο ημέρες τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με περισσότερους από 30.000 επισκέπτες εγκλωβισμένους μέσα, αφού οι αρχές διέταξαν να υποβληθούν σε τεστ όλοι σε μια άσκηση εντοπισμού επαφών.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στην πλατφόρμα Weibo της Κίνας τη Δευτέρα έδειξαν ανθρώπους να σπεύδουν προς τις πύλες του πάρκου, οι οποίες ήταν ήδη κλειδωμένες.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει την αυθεντικότητα των βίντεο και το Shanghai Disney Resort δεν απάντησε όταν ρωτήθηκε για το πόσοι επισκέπτες βρίσκονταν μέσα.

Το Universal Resort στην πρωτεύουσα της χώρας, το Πεκίνο , άνοιξε ξανά τη Δευτέρα μετά από πέντε ημέρες κλεισίματος.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Financial Times: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία
Επικαιρότητα |

FT: Ελλάδα και Ισπανία πιέζονται από την ΕΕ να δώσουν S-300 και Patriot στην Ουκρανία

Διπλωμάτες, μιλώντας στο in αναγνωρίζουν τις πιέσεις, αλλά και την προσπάθεια δημιουργίας ενός κλίματος υπέρ της αποστολής επιπλέον βοήθειας στην Ουκρανία καθώς και αντιαεροπορικών συστημάτων