Σε απολύσεις του 25% του δυναμικού της αναμένεται να προχωρήσει η Twitter.

Η εταιρεία, η οποία εξαγοράστηκε την περασμένη εβδομάδα από τον δισεκατομμυριούχο Ίλον Μασκ, σχεδιάζει να αποδεσμεύσει το ένα τέταρτο του εργατικού δυναμικού της, ως έναν πρώτο πρώτο γύρο απολύσεων, όπως κατέγραψε σήμερα η Washington Post, επικαλούμενη άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Ο δικηγόρος διασημοτήτων Alex Spiro -επί μακρόν νομικός εκπρόσωπος του Μασκ– ηγήθηκε των συζητήσεων για τις περικοπές θέσεων εργασίας, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως το Twitter διέθετε πάνω από 7.000 υπαλλήλους στα τέλη του 2021, με το ένα τέταρτο του αριθμού προσωπικού ανέρχεται σε σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Διαβάστε επίσης: Το Twitter στην εποχή Μασκ: Οι αλλαγές, o Ρέι Τσαρλς και ο παράγοντας Χ

Η διάψευση

Την ίδια στιγμή, ο Μασκ διέψευσε δημοσίευμα των New York Times σχετικά με την απόλυση υπαλλήλων του Twitter σε ημερομηνία νωρίτερα από την 1η Νοεμβρίου.

Το Twitter δεν απάντησε σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ απέλυσε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Twitter, Παράγκ Άγκραουαλ, τον Οικονομικό Διευθυντή Νεντ Σίγκαλ και τον επικεφαλής νομικών υποθέσεων και πολιτικής, Βιτζάγια Γκάντ, μετά την ολοκλήρωση της εξαγοράς 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, όπως ανέφεραν πηγές στο Reuters.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία
Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη
Tεχνητή νοημοσύνη |

Η Σοφία, το διασημότερο ρομπότ στον πλανήτη, μιλά στο in για το μέλλον της ανθρωπότητας και τη… Σαντορίνη

Το ρομπότ Σοφία (σε άπταιστα Ελληνικά) κλήθηκε να απαντήσει σε σειρά ερωτήσεων του in και οι απαντήσεις της παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον

AI: Οι 4 μετοχές για όποιον πιστεύει στην επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης
Tεχνητή νοημοσύνη |

Τέσσερις εταιρείες που αναδιαμορφώνουν το τοπίο της τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με την Global X, 4 εταιρείες βοηθούν στην απεικόνιση του ευρύτερου φάσματος επενδυτικών ευκαιριών που είναι διαθέσιμες σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας της τεχνητής νοημοσύνης