Τρία ακόμη φορτηγά πλοία με σιτηρά αναχώρησαν σήμερα το πρωί από λιμάνια της Ουκρανίας και κατευθύνονται προς τον ανθρωπιστικό διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα, ανακοίνωσε το Κοινό Κέντρο Συντονισμού που βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη.

«Οι κινήσεις των τριών αυτών πλοίων εγκρίθηκαν από τις αντιπροσωπείες της Ουκρανίας, της Τουρκίας και του ΟΗΕ. Η αντιπροσωπεία της Ρωσίας ενημερώθηκε», διευκρίνισε το Κοινό Κέντρο Συντονισμού, το οποίο επιβλέπει στην Κωνσταντινούπολη τις εξαγωγές ουκρανικών σιτηρών βάσει της διεθνούς συμφωνίας που υπεγράφη τον Ιούλιο.

Διαβάστε επίσης: Σιτηρά: Ντόμινο επιπτώσεων μετά την αποχώρηση της Ρωσίας από τη συμφωνία

Η Ρωσία, η οποία ανακοίνωσε το Σάββατο ότι «αναστέλλει» την συμμετοχή της στην συμφωνία, προειδοποίησε χθες, Δευτέρα, ότι η συνέχιση της ναυσιπλοΐας κατά μήκος του διαδρόμου αυτού χωρίς την συγκατάθεσή της ενέχει κινδύνους. Ακόμη, η Μόσχα, η οποία κατήγγειλε πλήγμα από μη επανδρωμένα αεροσκάφη στην Κριμαία, αξιώνει από την Ουκρανία «να εγγυηθεί την ασφάλεια» στον θαλάσσιο διάδρομο.

Ο ΟΗΕ και η Τουρκία καταβάλλουν προσπάθειες για την άρση των ρωσικών ενστάσεων.

Το Κοινό Κέντρο Συντονισμού διευκρίνισε ότι, παρά την απόσυρση των Ρώσων επιθεωρητών, 46 πλοία κατέστη δυνατόν να επιθεωρηθούν χθες και μπορούν να λάβουν άδεια να χρησιμοποιήσουν τον διάδρομο στη Μαύρη Θάλασσα και προς τις δύο κατευθύνσεις.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Διεθνή
Κίνα: Επίσκεψη στην Ευρώπη πραγματοποιεί ο Σι Τζινπίνγκ
Διεθνή |

Τι κομίζει ο Σι στην Ευρώπη - Η επίσκεψη, τα «δώρα» και το γαλλικό κονιάκ

Επίσκεψη στην Ευρωπαϊκή Ένωση για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια πραγματοποιεί ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ κομίζοντας ένα σαφές μήνυμα: το Πεκίνο προσφέρει πολύ περισσότερες οικονομικές ευκαιρίες για το μπλοκ από ό,τι θέλουν να παραδεχτούν οι ΗΠΑ. Ο Κινέζος ηγέτης θα ξεκινήσει το πενθήμερο ταξίδι του στη Γαλλία, τη Σερβία και την Ουγγαρία στις 5 […]