Τον πρώην πρωθυπουργό του Ισραήλ και ηγέτη του κόμματος «Λικούντ», Μπέντζαμιν Νετανιάχου δείχνουν να επανέρχεται στον πρωθυπουργικό θώκο της χώρας τα exit poll, που ανακοινώθηκαν μόλις έκλεισαν οι κάλπες την Τρίτη το βράδυ.

Όπως μεταδίδει η Jerusalem Post σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πρόθεσης ψήφου, το μπλοκ του Νετανιάχου, το οποίο περιλαμβάνει το Λικούντ, το «Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα» (RZP), τον UTJ και το Shas, δείχνει να περνά το όριο των 61 εδρών σε σύνολο 120 και θα μπορέσει να σχηματίσει τον επόμενο κυβερνητικό συνασπισμό. Σύμφωνα με κάποια exit polls το μπλοκ του Νετανιάχου έφτασε τις 62 έδρες.

Τι λένε τα exit polls;

Το κόμμα Λικούντ, του Νετανιάχου αναμένεται να λάβει 30 έδρες σύμφωνα με το Channel 12 και 31 έδρες σύμφωνα με το Channel 13, ενώ το κόμμα Yesh Atid του Lapid αναμένεται να λάβει 24 έδρες σύμφωνα με το Channel 12 και 24 έδρες σύμφωνα με το Channel 13.

Το Θρησκευτικό Σιωνιστικό Κόμμα – με επικεφαλής τους Itamar Ben-Gvir και Bezalel Smotrich – σημείωσε σημαντική άνοδο σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια με τις εκτιμήσεις ψήφου τόσο του Channel 12 όσο και του Channel 13 να το δείχνουν να λαμβάνει 14 έδρες.

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας του υπουργού Άμυνας Μπένι Γκαντζ αναμένεται να λάβει 11 έδρες (Κανάλι 12) ή 12 έδρες (Κανάλι 13).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις της Παρασκευής έδειχναν ότι οι εκλογές θα είναι ντέρμπι μεταξύ των δύο αντιπάλων στρατοπέδων  Νετανιάχου και Λαπίντ, με τον πρώτο να εμφανίζεται στις εκτιμήσεις ψήφου να έχει καταφέρει τελικά να περάσει μπροστά.

Τα τελικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας και να επιβεβαιώσουν τα exit polls, ενώ την Τετάρτη εκτιμάται ότι θα υπάρχει η πρώτη σαφής αποτύπωση της βούλησης των ψηφοφόρων.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία
Επικαιρότητα |

Οι εξαγγελίες για αμυντική βιομηχανία, ο ρόλος των ΕΑΣ και η Τουρκία

Με φόντο των πόλεμο στην Ουκρανία και την αλματώδη αύξηση στη ζήτηση πυρομαχικών που έχουν τις δυνατότητες να παράξουν τα ΕΑΣ, το θέμα του μέλλοντος της εταιρείας μπαίνει πιο εμφατικά