Στην επιτυχημένη εκτόξευση του πυραύλου Falcon Heavy, που είναι ο πιο υψηλός και πιο ισχυρός πύραυλος του κόσμου, προχώρησε η διαστημική εταιρεία του Ιλον Μασκ, SpaceX.

Ο πύραυλος της SpaceX μεταφέρει τη διαβαθμισμένη αποστολή USSF-44 για την Space Force – το διαστημικό σώμα των ΗΠΑ- η οποία είναι επίσης η πρώτη επιχειρησιακή αποστολή εθνικής ασφάλειας για το Falcon Heavy. Η πιο πρόσφατη προηγούμενη εκτόξευση ήταν η αποστολή Space Test Program-2 (STP-2) τον Ιούνιο του 2019, η οποία μετέφερε πειραματικούς δορυφόρους σε μια πτήση επίδειξης για το Πεντάγωνο.

Διαβάστε επίσης – SpaceX: Θα αντικαταστήσει τη Roscosmos σε δύο αποστολές του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος

Η αποστολή απογειώθηκε από ένα σημείο εκτόξευσης στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι της NASA στη Φλόριντα.

Η αποστολή USSF-44 είχε αρχικά προγραμματιστεί για τα τέλη του 2020 και δύο άλλες αποστολές Falcon Heavy που ήταν προγραμματισμένες για φέτος, μια για λογαριασμό της Space Force και μια ακόμα για τη NASA, έχουν ωφέλιμα φορτία πελατών που δεν είναι ακόμη έτοιμα. Υπάρχει ένα ανεκτέλεστο περίπου δώδεκα αποστολών για το Falcon Heavy.

Διαβάστε επίσης – Μασκ: Θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί το Starlink στην Ουκρανία παρά την οικονομική χασούρα

Πενήντα εκτοξεύσεις το 2022

Η SpaceX συνεχίζει να εκτοξεύει τη σειρά πυραύλων Falcon με υψηλούς ρυθμούς, με την αποστολή της Τρίτης να σηματοδοτεί την 50η εκτόξευση της εταιρείας φέτος. Αλλά η εταιρεία ταυτόχρονα συνεχίζει να εργάζεται για τους ακόμη μεγαλύτερους πυραύλους Starship που ελπίζει σύντομα να αντικαταστήσουν τους Falcon Heavy.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Τεχνολογία