Πτωτικά κινήθηκαν σήμερα οι ασιατικές αγορές, οι οποίες ακολούθησαν το αρνητικό κλίμα που δημιούργησε στη Wall Street η δήλωση του προέδρου της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, Τζερόμ Πάουελ, ότι έρχονται περαιτέρω αυξήσεις στα επιτόκια πολιτικής ενώ χαρακτήρισε «πρόωρες» τις συζητήσεις για την παύση του κύκλου σύσφιξης.

Οι δείκτες

Ο δείκτης Hang Seng του Χονγκ Κονγκ σημείωσε πτώση 2,65%, οδηγώντας τις απώλειες στην ευρύτερη περιοχή της Ασίας.

Ο Shanghai Composite της ηπειρωτικής Κίνας έχασε 0,14% και ο Shenzhen Component σημείωσε πτώση 0,32%. Στην Αυστραλία, ο δείκτης S&P/ASX 200 σημείωσε πτώση 1,84%, ενώ ο Kospi υποχώρησε κατά 0,33% χαμηλότερα. Η αγορά της Ιαπωνίας ήταν κλειστή λόγω αργίας.

Την ίδια ώρα, στο επίκεντρο παραμένουν τα δημοσιεύματα σχετικά με τις αλλαγές στην πολιτική έναντι του Covid στην Κίνα. Οι επενδυτές πρέπει να «παραμείνουν προσεκτικοί» σχετικά με τις ανεπιβεβαίωτες αναφορές που κυκλοφορούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπονοούν μια πιθανή επαναλειτουργία της οικονομίας της Κίνας στις αρχές του επόμενου έτους, ανέφερε η Credit Suisse.

Τα μάκρο

Στα μάκρο της ημέρας, ο δείκτης Caixin Services Purchasing Managers της Κίνας διαμορφώθηκε στο 48,4 για τον Οκτώβριο, η χαμηλότερη μέτρηση από τον Μάιο. Τον Σεπτέμβριο, ο δείκτης ήταν 49,3, επίσης κάτω από το όριο των 50 μονάδων, υποδηλώνοντας συρρίκνωση. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο επίσημος μη μεταποιητικός δείκτης PMI διαμορφώθηκε στο 48,7.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Αγορές