Την πέμπτη συνεχόμενη ανοδική εβδομάδα έκλεισε σήμερα το ελληνικό χρηματιστήριο, καθώς όχι μόνο κατάφερε να απορροφήσει τις αναταράξεις της εβδομάδας, αλλά και να κλείσει δυναμικά πάνω σε ζώνη αντιστάσεων, δίνοντας το μήνυμα ότι έχει αφήσει θετικές εκκρεμότητες για την επόμενη κρίσιμη εβδομάδα. Ο γενικός δείκτης κέρδισε 2,01% στις 879,10 μονάδες, με τον τζίρο να είναι στα 74 εκατ. ευρώ, ενώ σε επίπεδο εβδομάδας έκλεισε στο +2,13%.

Διαβάστε επίσης – «Βλέπει» και πάλι τα 100 δολάρια το πετρέλαιο

Τόσο… όσο ήταν οι αγοραστικές δυνάμεις στο ΧΑ σήμερα, οι οποίες είχαν στόχο να διαπεράσει ο γενικός δείκτης τα επίπεδα των 870 μονάδων, με τις κινήσεις να δείχνουν περισσότερες πρωτοβουλίες λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης, και σε κάθε περίπτωση μόλις έδωσε το σύνθημα της ανάκαμψη η Wall Street. Άλλωστε, η αγορά έχει μπροστά της μια κρίσιμη εβδομάδα, δεδομένου ότι τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα γ’ 3μηνου από “ηχηρά” ονόματα του ταμπλό, δίνοντας μια καλύτερη εικόνα για το πως θα κλείσει το έτος για τις εισηγμένες. Επίσης, η φημολογία για τις ετυμηγορίες των αναδιαρθρώσεων των δεικτών σε FTSE και MSCI, παραμένει, αν και μάλλον δεν θα έχουν ελληνικό ενδιαφέρον. Σε κάθε περίπτωση όμως θα διαμορφώσουν ένα νέο κύμα ροών κεφαλαίων, που ίσως επηρεάσει το ΧΑ.

Διαβάστε επίσης – Wall Street: Νευρικότητα και προσπάθεια ανάκαμψης

Mε έντονες αναταράξεις ξεκίνησε ο Νοέμβριος

Πάντως, οι πρώτες ημέρες του Νοεμβρίου επιφύλαξαν έντονες αναταράξεις στο ΧΑ, εικόνα λίγο έως πολύ αναμενόμενη, δεδομένου του ότι όλος ο κόσμος επηρεάστηκε από τις δηλώσεις του επικεφαλής της Federal Reserve, Τζερόμ Πάουελ. Βέβαια, το ΧΑ κατάφερε να διευρύνει κι άλλο το θετικό του σερί από τις αρχές του Οκτωβρίου, εκμεταλλευόμενο τις διορθώσεις για την ενίσχυση της ρευστότητας των χαρτοφυλακίων.

Όπως σχολιάζει μάλιστα η Trader24, ο γενικός δείκτης παραμένει ο πιο ανθεκτικός στην πτώση έναντι όλων των υπολοίπων στον κόσμο, και μάλιστα με μεγάλη διαφορά, σε κάθε χρονισμό. Σε κάθε περίπτωση, το σενάριο επαναφοράς του Δείκτη στην περιοχή των 890-900 μονάδων είναι ακόμα ζωντανό, κάτι που προφανώς θα εξαρτηθεί από τις διαθέσεις στις ξένες αγορές και την οικονομική ειδησεογραφία.

Σε επίπεδο τίτλων, η Jumbo ξεχώρισε με το +6,61%, όπως και οι Alpha Bank, Πειραιώς, Λάμδα, Εθνική, Βιοχάλκο, Quest, OTE και ΟΠΑΠ που σημείωσαν κέρδη άνω του 2%. Ισχυρή ήταν και η άνοδος σε Eurobank, Titan, Aegean, Ελληνικά Πετρέλαια, ΕΛΧΑ, ΟΛΠ, ΑΔΜΗΕ, ΕΥΔΑΠ, ΓΕΚ Τέρνα, Motor Oil και Μυτιληναίος, ενώ ανοδικά έκλεισαν οι ΔΕΗ, Τέρνα Ενεργειακή, Coca Cola και Ελλάκτωρ. Ο Σαράντης έχασε 0,63%.

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Xρηματιστήριο Αθηνών
Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική
Xρηματιστήριο Αθηνών |

Χρηματιστήριο Αθηνών: Έβαλε πλάτες για το θετικό πρόσημο η Εθνική

Εθνική και Coca Cola έδωσαν τις πολύτιμες στηρίξεις που χρειάστηκε η αγορά, αλλά οι υπόλοιποι τίτλοι δεν ήταν ικανοί να τις ακολουθήσουν και να οδηγήσουν τον Γ.Δ. πάνω από τις 1.450 μονάδες