Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, 24ωρη την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα άλλα μέσα

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την αυριανή κινητοποίηση των Σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Απεργία ΜΜΜ: Χωρίς μετρό, λεωφορεία και τρόλεϊ, 24ωρη την Τετάρτη – Πώς θα κινηθούν τα άλλα μέσα

Σε 24ωρη μετέτρεψαν την απεργία τους οι εργαζόμενοι στο Μετρό , στα λεωφορεία και τρόλεϊ μετά την απόφαση που κοινοποίησαν αργά το βράδυ της Τρίτης το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ), το Συνδικάτο Σταθμαρχών Πρώτη Γραμμή και το Σωματείο Εργαζομένων Κέντρου Ελέγχου Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΚΕΛΜΑ) και το σωματείο εργαζομένων στα λεωφορεία.

Να σημειωθεί πως είχε προηγηθεί απόφαση του Δικαστηρίου να κρίνει παράνομη και καταχρηστική την αυριανή κινητοποίηση των Σωματείων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Διαβάστε επίσης – ΓΣΕΕ: «Νόμιμη η απεργία» – Όχι στη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής στα μέσα μεταφοράς

«Οι Εργαζομενοι της ΣΤΑ.ΣΥ(Μετρό), συμμετέχουμε καθολικά ολόκληρο το 24ωρο, στην Πανελλαδική απεργία που έχει κηρύξει η ΓΣΕΕ για τις 9/11/2022.», ανακοίνωσαν τα σωματεία του Μετρό στις γραμμές 2 και 3.

Αντίθετα νόμιμη κρίθηκε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης η αυριανή απεργία του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ.

Η διοίκηση του Οργανισμού είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη (με τη διαδικασία των εργατικών διαφορών) ζητώντας να κηρυχθεί παράνομη η συμμετοχή των εργαζομένων. Μεταξύ άλλων επικαλείτο ότι δεν έγινε έγκαιρη ενημέρωση για τη συμμετοχή στην απεργία, όπως επίσης ότι δεν ορίστηκε το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας και της ελάχιστης εγγυημένης υπηρεσίας.

Πώς θα κινηθούν τα υπόλοιπα μέσα

Οι εργαζόμενοι στο Τραμ θα πραγματοποιήσουν κανονικά τη στάση εργασίας που είχαν ανακοινώσει και έτσι οι συρμοί θα κυκλοφορήσουν από τις 8 το πρωί έως τις 10 το βράδυ ενώ στη Γραμμή 1 του Μετρό (πρώην Ηλεκτρικός) τα δρομολόγια θα πραγματοποιηθούν από τις 9 το πρωί έως και τις 5 το απόγευμα.

Κανονικά θα πραγματοποιηθεί και η 24ωρη απεργία των εργαζομένων στα τρόλεϊ καθώς δεν κατέστη δυνατό να εκδικαστεί η προσφυγή της διοίκησης σήμερα.

Στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στο σιδηρόδρομο (τρένα – προαστιακός σιδηρόδρομος) καθώς και οι οδηγοί ταξί.

Παράνομη και καταχρηστική κρίθηκε και η στάση εργασίας των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας. Ωστόσο σημειώνεται πως ισχύουν οι ακυρώσεις και τροποποιήσεις των πτήσεων που ανακοίνωσε η AEGEAN και η Olympic Air.

OT Originals

Περισσότερα από Κοινωνία

ot.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΟΝΕ DIGITAL SERVICES MONOΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 801010853, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: ot@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Μέλος

ened
ΜΗΤ

Aριθμός Πιστοποίησης
Μ.Η.Τ.232433

Απόρρητο