Για «αντεργατικό και αντικοινωνικό συντονισμό για τη δικαστική παρεμπόδιση της συμμετοχής των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στην Πανελλαδική Πανεργατική Απεργία της 9ης Νοέμβρη», κάνει λόγο με ανακοίνωση-καταγγελία της η ΓΣΕΕ.

Η Συνομοσπονδία τονίζει πως «η απεργία είναι νόμιμη και η προκήρυξη και είναι ήδη γνωστή από τις 15 Σεπτέμβρη, που αποφασίσθηκε ομόφωνα από την Ολομέλεια της Διοίκησης της ΓΣΕΕ, ενώ το σύνολο του κρατικού εποπτεύοντος μηχανισμού και των εργοδοτικών φορέων έχουν λάβει γνώση από τον προηγούμενο μήνα».

Διαβάστε επίσης – Απεργία: Αύριο θα πραγματοποιήσουν 24ωρη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ – Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Καταλήγοντας η ΓΣΕΕ υπογραμμίζει:

«Η διεκδίκηση από τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες των ατομικών και συλλογικών εργασιακών τους δικαιωμάτων μέσα στις συνθήκες εργασιακής ζούγκλας, τις οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις διαδοχικών κρίσεων και του κόστους της ακρίβειας και της αισχροκέρδειας αποτελεί θεμελιώδες δικαίωμα που προστατεύεται από το Σύνταγμα της χώρας.

Διαβάστε επίσης – Πλειστηριασμοί: Οι κινήσεις των servicers μετά το «όχι» της κυβέρνησης

Οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες θα συμμετάσχουν νόμιμα στην απεργία, ασκώντας το συνταγματικό τους δικαίωμα στην απεργία για τη διεκδίκηση των θεμελιωδών εργασιακών τους δικαιωμάτων που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και καλύπτονται πλήρως από τον τύπο, που απαιτεί ο νόμος για την προκήρυξη της απεργίας».

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επικαιρότητα
Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση
Επικαιρότητα |

Τραγωδία στα Τέμπη: Το μόνο λάθος που αναγνωρίζει ο Μητσοτάκης είναι η επικοινωνιακή διαχείριση

Με το πιο θανατηφόρο, τουλάχιστον τα τελευταία 60 έτη, σιδηροδρομικό ατύχημα να απλώνει βαρύ το πέπλο του ο Κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «σίγουρα κάποια πράγματα θα μπορούσαν να γίνουν διαφορετικά».