Τη μελέτη, προμήθεια, κατασκευή (EPC) Συστημάτων Αποθήκευσης Ενέργειας με Μπαταρία (BESS) συνολικής ισχύος 367,5MW ανέλαβε η Mytilineos στο Ην. Βασίλειο για τη Gresham House, μέσω του Τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας (RSD).

Τα έργα, σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, βρίσκονται ήδη σε διάφορα στάδια υλοποίησης, ενώ αναμένεται να τεθούν σε εμπορική λειτουργία (COD) σταδιακά έως τα τέλη του 2023, και το συνολικό τίμημα για την MYTILINEOS θα φτάσει το ποσό των €250.000.000.

Διαβάστε επίσης: Mytilineos: Αύξηση 171% στα καθαρά κέρδη εννεαμήνου 

Τα συστήματα μπαταριών BESS υποστηρίζουν την αυξημένη διείσδυση και βελτιστοποίηση της λειτουργίας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στο ενεργειακό μείγμα, παρέχοντας βοηθητικές υπηρεσίες απαραίτητες για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας και της σταθερότητας του δικτύου. Θεωρούνται ευρέως αναπόσπαστο μέρος της επιτυχούς ενεργειακής μετάβασης, επισημαίνεται.

Παράλληλα με αυτά τα έργα αποθήκευσης ενέργειας, ο Τομέας RSD έχει υπογράψει συμβάσεις μελέτης, προμήθειας και κατασκευής (EPC) με την Lightsource BP, εταιρεία έργων ηλιακής ενέργειας, για δύο φωτοβολταϊκά πάρκα στο Ηνωμένο Βασίλειο των οποίων το συνολικό τίμημα ανέρχεται σε ποσό άνω των €35.000.000. Το έργο Northfield and Street Field ισχύος 50MW έχει ήδη φτάσει σε εμπορική λειτουργία και το Tiln ισχύος 61,5MW που μάλιστα είναι το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό έργο της Lightsource BP στη χώρα, αναμένεται να ενεργοποιηθεί κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Ο Νίκος Παπαπέτρου, Γενικός Διευθυντής του Τομέα RSD δήλωσε σχετικά: «Η MYTILINEOS αξιοποιεί την ηγετική της θέση στην Ευρώπη σε έργα αποθήκευσης ενέργειας και συνεχίζει την επιτυχημένη συνεργασία της με την Gresham House για ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο που θα βοηθήσει σημαντικά στην ενεργειακή μετάβαση

Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Επιχειρήσεις