Την προσοχή των υποψηφίων αγοραστών, ενοικιαστών και ιδιοκτητών ακινήτων στην ύπαρξη μεσιτών – «μαϊμού» εφιστά ο Σύλλογος Μεσιτών Αθηνών Αττικής.

Σε σχετική ανακοίνωση, ο Σύλλογος τονίζει ότι «πληθαίνουν οι καταγγελίες σε μέλη του συλλόγου μας πως στην αγορά του Real Estate έχουν παρεισφρήσει δήθεν μεσίτες που όχι μόνο ζητούν αμοιβές που δεν τις δικαιούνται αλλά θέτουν σε κίνδυνο ακόμη και τη νομιμότητα μιας αγοραπωλησίας».

Διαβάστε επίσης: Real Estate: Στο ραντάρ αμερικανών επενδυτών η «άγνωστη» Ελλάδα

Θέλοντας να προστατεύσει τους συναλλασσόμενους, ο Σύλλογος Μεσιτών παραθέτει «ορισμένες οδηγίες – χρήσιμες κινήσεις που αποδεικνύουν εάν έχετε να κάνετε με πραγματικό μεσίτη ή με κάποιον απατεώνα, που στην καλύτερη των περιπτώσεων θα λειτουργήσει αντιεπαγγελματικά ενώ στη χειρότερη μπορεί να σας οδηγήσει στην απώλεια μεγάλου ή και μικρού χρηματικού ποσού».

Όπως τονίζει ο Σύλλογος:

  • Ο επαγγελματίας μεσίτης εκτός από τον ΑΦΜ διαθέτει και τον αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. (Γενικό Εμπορικό Μητρώο) τον οποίο καλό θα ήταν να τον ζητήσετε πριν από οποιαδήποτε συναλλαγή.
  • Στην περίπτωση που δεν το πράξετε εξ αρχής τότε όταν υπογράψετε την εντολή ανάθεσης ο μεσίτης – εάν φυσικά είναι απολύτως νόμιμος – θα πρέπει να βάλει την σφραγίδα του στην οποία αναφέρεται ρητά ο ΑΦΜ και ο Γ.ΕΜ.Η.
  • Επίσης χιλιάδες μεσίτες μέλη του ΣΜΑΣΑΑ μας διαθέτουν την ταυτότητα του Συλλόγου μας, που αποδεικνύει πως είναι νόμιμοι μεσίτες, ωστόσο η κατοχή της ταυτότητας ΔΕΝ είναι υποχρεωτική όπως τα άλλα δύο στοιχεία που προαναφέραμε.
  • Στην περίπτωση που οι πολίτες έχουν την οποιαδήποτε αμφιβολία για το εάν και κατά πόσο είναι νόμιμος και πραγματικός ο άνθρωπος που έχουν επιλέξει για μεσίτη, μπορούν να απευθύνονται και στα τηλέφωνα του Συλλόγου μας για περισσότερες οδηγίες.
Ακολουθήστε τον ot.grστο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στον ot.gr

Latest News

Πρόσφατα Άρθρα Ακίνητα